Pesto
תפריט
ש', 23 ספט 2017, 10:20
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ניוקי ביתי

קצת עבודה, אבל יוצא נפלא    

מאת: tommf ::: צפיות: 7262   

ניוקי ביתי
5 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 800 גרם תפוחי אדמה בקליפתם
  • 270 גרם קמח
  • 7 חלמוני ביצה
  • 1 כפית מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח גס
דרך הכנה
  1. מפזרים שכבה בעובי 1 ס"מ של מלח גס בתבנית עם נייר אפיה.
  2. מניחים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם בתבנית ואופים על חום של 180 מעלות במשך כשעתיים, עד להתרככות תפוחי האדמה.
  3. חוצים כל תפוח אדמה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה לקערת עבודה ומרסקים לפירה.
  4. נותנים לפירה לנוח ולהתקרר כ-20 דקות.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  6. לשים את הבצק היטב כ-10 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק.אם אינו דביק יש להוסיף עוד חלמון ביצה.
  7. מעבירים הבצק לתבנית אפייה עם נייר אפיה ומרדדים אותו לגובה של 2 ס"מ לערך.
  8. מקפיאים לשעה.
  9. מרתיחים מים בסיר גדול עם 1 כפית טובה מלח.
  10. מוציאים הבצק מהקפאה וחותכים אותו למלבנים בגודל 2X3 ס"מ.
  11. מכניסים את הניוקי לסיר המים הרותחים ומבשלים עד שצף.
  12. מגישים מיד עם כל רוטב פסטה שרוצים.
הערות
ניתן לטגן את הניוקי במעט חמאה עם בצל, שום, פטריות ותבלינים ולהגיש עם עירית קצוצה וגבינת פרמז'אן מעל.
משארית החלבון ניתן לעשות חביתה לבנה. 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
תודה רבה וחג שמח לכל ישראל.
1
חג אורים שמח לכל באי האתר.
תודה על הכל!!!
שונטלי

ניוקי ביתי

By Published: קצת עבודה, אבל יוצא נפלא מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 800 גרם תפוחי אדמה בקליפתם 270 גרם קמח 7 חלמוני ביצה 1 כפית מלח לפי הטעם 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי מלח גס ...... Directions:
מפזרים שכבה בעובי 1 ס"מ של מלח גס בתבנית עם נייר אפיה. מניחים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם בתבנית ואופים על חום של 180 מעלות במשך כשעתיים, עד להתרככות תפוחי האדמה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר