Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 13:44
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קציצות ארטישוק

   

מאת: yardena27 ::: צפיות: 8757   

קציצות ארטישוק
4 מנות
אידוי
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • לבשר:
  •  1/5 ק"ג בשר טחון, 1 בצל מגורד בפומפיה, כוסברה קצוצה, פיטרוזיליה קצוצה, 1 כף כמון, 1 כף כורכום, מלח לפי הטעם, פלפל שחור לפי הטעם. 
  • 1/5 כוס שמן זית
  • שקית  אחת תחתיות ארטישוק קפוא של "סנפרוסט"
  • 3 כוסות מים חמים
  • 2 כפות רסק עגבניות / קופסת עגבניות חתוכות
  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • מלח פלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבי הבשר ויוצרים קציצות, מניחים אותם על תבנית תנור עם נייר אפיה ומורחים עליהם את השמן זית.{ חום התנור 180 מעלות} למשך כ- 5 דקות לכל צד.
  2. בסיר שטוח ועמוק מניחים את תחתיות הארטישוק ומעליהם את הקציצות.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים עם הכוסות מים.
  4. שופכים את הבלילה מעל הקציצות בעדינות.
  5. מניחים את הסיר על גז נמוך עם חצי מכסה פתוח במשך כשעה 1/5 עד שהרוטב הסמיך ויתאדה.

ושיהיה בתאבון.

הערות

נשמר במקרר.

נאכל בצד עם אורז לבן.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
שלום, האם כשכתוב 1/5 ק"ג בשר טחון מתכוונים ל- 1/2 קילו? או שזה באמת חמישית ק"ג
2
את יכולה להישתמש בכל דבר כמו אפונה וגזר, שעועית ירוקה כמובן של סנפרוסט
1
במה אני יכולה להשתמש אם אין תחתיות ארטישוק. וגם אין להשיג היכן שאני גרה?
קציצות ארטישוק By , 2008-11-13T18:51:26+02:00 קציצות ארטישוק Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 4 Tags: none Ingredients: - לבשר:  1/5 ק"ג בשר טחון, 1 בצל מגורד בפומפיה, כוסברה קצוצה, פיטרוזיליה קצוצה, 1 כף כמון, 1 כף כורכום, מלח לפי הטעם, פלפל שחור לפי הטעם.  ... Instructions: מערבבים את כל המרכיבי הבשר ויוצרים קציצות, מניחים אותם על תבנית תנור עם נייר אפיה ומורחים עליהם את השמן זית.{ חום התנור 180 מעלות} למשך כ- 5 דקות לכל צד. בסיר שטוח ועמוק מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר