Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 09:15
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק תירס ונטיפי ביצים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 23666   

* By by abex, via Wikimedia Commons - תמונה להמחשה
מרק תירס ונטיפי ביצים
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
250 גר' חזה עוף (שניצל)
3 כפות סויה
2 ביצים
4 כוסות מרק עוף צח
2 כוסות גרגרי תירס (קפואים או משומרים)
2 בצלים ירוקים, פרוסים דק, חלק לבן וירוק
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
4 גבעולי כוסברה קצוצים
1 כף שמן שומשום (לא חובה)
דרך הכנה
  1. חותכים את חזה העוף לחתיכות קטנות. מוסיפים לו כף סויה וביצה טרופה ומערבבים. מביאים את המרק לרתיחה (אפשר להכין מרק ממים ואבקת מרק טובה).
  2. מוסיפים למרק את העוף, התירס והחלק הלבן של הבצלים הירוקים ובוחשים היטב.
  3. ממשיכים לבשל עד שהמרק חוזר לרתיחה. מתבלים בשאר הסויה, במלח ובסוכר.
  4. מערבבים את העמילן ב-3 כפות מים ויוצקים לתוך מרכז המרק הרותח.
  5. מבשלים דקה עד שהמרק מסמיך.
  6. טורפים את הביצה השניה ויוצקים אותה בזילוף ותוך ערבוב למרק הרותח ליצירת נטיפי הביצים.
  7. זורים על המרק את החלק הירוק של הבצלים הירוקים פרוס ואת הכוסברה הקצוצה ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
מרק טעים מאוד תודה אבי
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, אפשר גם עירית קצוצה.
4
שלום אבי!
האם יש אפשרות להחליף את הכוסברה בפטרוזליה מפני שלא כל אחד אוהב כוסברה.
בתודה ובברכה
בלהה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בתום הבישול.
2
מתי מוסיפים את שמן השומשום?
מרק תירס ונטיפי ביצים By , 2005-03-28T21:14:31+02:00 מרק תירס ונטיפי ביצים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 250 גר' חזה עוף (שניצל) 3 כפות סויה 2 ביצים 4 כוסות מרק עוף צח 2 כוסות גרגרי תירס (קפואים או משומרים) 2 בצלים ירוקים, פרוסים דק, חלק לבן וירוק 1 כפית... Instructions: חותכים את חזה העוף לחתיכות קטנות. מוסיפים לו כף סויה וביצה טרופה ומערבבים. מביאים את המרק לרתיחה (אפשר להכין מרק ממים ואבקת מרק טובה). מוסיפים למרק את העוף, התירס והחלק ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר