Pesto
תפריט
א', 25 יונ 2017, 18:47
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קיש סלמון מעושן

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6916   

קיש סלמון מעושן
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לתחתית:
3/4 1 כוסות קמח
150 גר' חמאה
5-6 כפות מים קרים
למלית:
1 בצל קטן קצוץ דק
50 גר' חמאה
400 גר' סלמון מעושן קצוץ בינוני
2 כפות שמיר טרי קצוץ
1 שן שום קטנה כתושה
3 עלי בזיליקום טריים קצוצים
5 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מערבבים את הקמח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את המים בפולסים רק עד שהמרכיבים מתאחדים, מוציאים, יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה, מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי או תבנית קפיצית בגודל 24.
  3. משטחים את הבצק בתבנית ועל הדפנות, מנקבים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומניחים רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות, מפזרים שעועית יבשה על התחתית ואופים כ-10 דקות, מוציאים ומסירים את רדיד האלומיניום, מורידים את חום התנור לחום בינוני.
  4. מטגנים את הבצל בחמאה עד לשקיפות מוסיפים את הסלמון, השמיר, הבזילקום והשום ומטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים.
  5. מפזרים את תערובת הסלמון והתבלינים על התחתית האפויה, טורפים בקערה את הביצים, החלב והשמנת, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, יוצקים את התערובת על הסלמון בתבנית ואופים כ-30 דקות עד שהמלית תופחת וזהובה, מוציאים ומצננים.
הערות
  • ניתן להוסיף לתערובת 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת עם תערובת הביצים.
  • ניתן להוסיף לטיגון 1 פלפל ירוק/אדום קצוץ דק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא דסי, נפלה טעות והמתכון תוקן, תודה.

לרענן את העמוד.
1
האם הבסיס לבצק מכיל 250 גר' חמאה? זו לא טעות?

קיש סלמון מעושן

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: לתחתית: 3/4 1 כוסות קמח150 גר' חמאה5-6 כפות מים קריםלמלית:1 בצל קטן קצוץ דק50 גר' חמאה400 גר' סלמון מעושן קצוץ בינוני...... Directions:
מערבבים את הקמח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את המים בפולסים רק עד שהמרכיבים מתאחדים, מוציאים, יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר. מחממים...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר