Pesto
תפריט
ה', 24 מאי 2018, 01:36
110398 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת, שום ובזיליקום

מ ו מ ל ץ - טעים ביותר! רוטב מ ש ג ע!    

מאת: חנהל'ה ::: צפיות: 10220   

ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת, שום ובזיליקום
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים

לניוקי:
1 קילו תפוח אדמה לבן
2 ביצים
2 כוס/ות קמח לבן

לרוטב:
100 גרם חמאה
6 שום (שיניים) - קצוצות
3 שמנת לבישול - 10% שומן
מלח - לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור

1 מגשית של קוביות בזיליקום "דורות"

דרך הכנה
  1. 1 ק"ג תפוחי אדמה לבנים - לבשל קלופים(!) במים עם מלח ולאחר ריכוכם והוצאת המים לייבשם בסיר בו בושלו ועל להבת כירת הבישול תוך ניעור הסיר.
  2. לאחר צינון למעוך אותם בכותש תפו"א למחית חלקה ועדינה.
  3. להוסיף 2 ביצים ו- 2 כוסות קמח.
  4. ללוש לבצק... לצנן, ליצור נחש בצק, לחתוך ולבשל בסיר עם מים+ מלח...
  5. להוציא בעזרת כף מחוררת לאחר בישול של כ- 1/4 שעה לאחר שצפים.

    הכנת הרוטב ה נ ה ד ר:
  6. להמיס את החמאה, להוסיף השום הקצוץ ולטגן קלות.
  7. להוסיף את השמנת וקוביות הבזיליקום - להביא לרתיחה קטנה.
  8. להוסיף מלח ופלפל שחור.


    מקור: עצמי
הערות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
חנהל'ה (מקצוענ/ית)
סשינקה... יש מומלץ ויש מניסיון ויש
כמו שנאמר "לומדים מאמא...".
דרך בישול תפו"א מתבצעת עשרות...»»
2
ראובן מ. (עורך)
תודה!
1
כדאי לתקן את הטעות בשלב 5: 15 דקות או 1/4 שעה, אבל לא 15 שעה...
נשמע טעים.

ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת, שום ובזיליקום

By Published: מ ו מ ל ץ - טעים ביותר! רוטב מ ש ג ע! מאת חנהל'ה 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לניוקי: 1 קילו תפוח אדמה לבן 2 ביצים 2 כוס/ות קמח לבן לרוטב: 100 גרם חמאה 6 שום (שיניים) - קצ...... Directions:
1 ק"ג תפוחי אדמה לבנים - לבשל קלופים(!) במים עם מלח ולאחר ריכוכם והוצאת המים לייבשם בסיר בו בושלו ועל להבת כירת הבישול תוך ניעור הסיר. לאחר צינון למעוך אותם בכותש תפו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר