Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 00:27
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ליקר תפוזים / פירות הדר

מתכון קל להכנת ליקרים טעימים מפירות הדר    

מאת: שלקה ::: צפיות: 5310   

ליקר תפוזים / פירות הדר
יום לפחות
 
מרכיבים
  • 1 תפוז כתום חלק ויפה או כל פרי הדר לפי בחירתכם (רצוי מגידול אורגני)
  • 750 מ"ל כוהל נקי 95%
  • 7 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
דרך הכנה
  1. קושרים את התפוז בחוט חזק
  2. שופכים לתוך צנצנת את הכוהל
  3. תולים את התפוז כסנטימטר מעל הנוזל (לא קרוב מידי כי המפלס עולה)
  4. אוטמים היטב את הצנצנת ושמים בצד
  5. לאחר כמה שעות התפוז יתחיל "להזיע" ולטפטף אל תוך הכוהל
    כשהכוהל מקבל צבע כתום (כעבור שבועיים עד חודש):
  6. ממיסים את הסוכר במים, מצננים ומוסיפים לצנצנצת
  7. אוטמים שוב ומחכים כמה ימים.

הערות
ניתן להכין בשיטה זו ליקרים מכל פירות הדר.
בפירות קטנים אפשר להשתמש ביותר מפרי אחד
רצוי לשמור בקירור או במקפיא.
הליקר במתכון הנ"ל הוא בחוזק 30%. ניתן לשחק עם כמויות הסוכר והמים לפי הטעם.
ליקר תפוזים / פירות הדר By , 2008-06-22T23:04:02+03:00 ליקר תפוזים / פירות הדר מתכון קל להכנת ליקרים טעימים מפירות הדר Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 תפוז כתום חלק ויפה או כל פרי הדר לפי בחירתכם (רצוי מגידול אורגני) 750 מ"ל כוהל נקי 95% 7 כוסות מים 2 כוסות סוכר ... Instructions: קושרים את התפוז בחוט חזק שופכים לתוך צנצנת את הכוהל תולים את התפוז כסנטימטר מעל הנוזל (לא קרוב מידי כי המפלס עולה) אוטמים היטב את ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר