לימונצ'לו
ליקר מעולה בטעם לימון לימי הקיץ החמים.
יום לפחות
קושי: קל הכנה
מרכיבים
- 10 לימונים יפים ושטופים
- 750 מ"ל כהל מזוקק 95%
- 4 כוסות מים
- 3 כוסות סוכר
- חופן עלי נענע טריים ושטופים היטב
דרך הכנה
- קולפים את הלימונים בעזרת קולפן ירקות. חשוב לקלוף רק את החלק הצהוב של הקליפה. (תמיד נשאר קצת לבן על הקליפות. זה לא נורא, אבל השתדלו שיהיה כמה שפחות, כדי שלא יתווסף טעם מריר למשקה.)
- מניחים את קליפות הלימון בצנצנת זכוכית בנפח של 3 ליטר.
אני אוהב בשלב זה לסחוט את המיץ מהלימונים ולהוסיף לצנצנת. (המהדרין מכינים את המשקה רק מהקליפות. לבחירתכם.)
- מוסיפים את עלי הנענע ואת האלכוהול. אוטמים היטב ומניחים במקום אפל וקריר למשך שבוע עד שבועיים.
- ממיסים בסיר על האש את הסוכר עם המים ומניחים להצטנן.
מוסיפים את סירופ הסוכר אל שאר המרכיבים. אוטמים ומחכים עוד שבוע.
- מסננים את הנוזל עם מסננת גסה. (ניתן לשמור את קליפות הלימון במקפיא ולהשתמש לגרידת לימון בעוגות וכו'.)
- מסננים שוב עם מסננת עדינה או בד.
- מוזגים לבקבוקים אטומים ושומרים בקירור.
הערות
ניתן לשחק עם כמויות הסוכר והמים לפי הטעם והנסיון.
משקה בחוזק של יותר מ30% רצוי לשמור במקפיא. (פחות מזה הוא יקפא.)
ניתן לקשט את הכוס בעלה נענע.
להגיש קר מאוד ביום חם מאוד.
משקה בחוזק של יותר מ30% רצוי לשמור במקפיא. (פחות מזה הוא יקפא.)
ניתן לקשט את הכוס בעלה נענע.
להגיש קר מאוד ביום חם מאוד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -