Pesto
תפריט
ב', 15 אוק 2018, 19:11
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תחתיות ארטישוק במילוי פטריות

עם עשבי תיבול דורות    

מאת: שף אמיר מרקוביץ' ::: צפיות: 8592   

תחתיות ארטישוק במילוי פטריות
5 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
 
מרכיבים
  • 10 יחידות תחתיות ארטישוק
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל גרוס

    מצרכים למלית:
  • 15 פטריות שמפיניון בינוניות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 קוביות פטרוזיליה דורות
  • 2 קוביות כוסברה דורות
  • 2 כפות קמח מצה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח ופלפל
דרך הכנה
אופן הכנת הארטישוק:
  1. מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
  2. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה.
 
אופן הכנת המלית:
  1. קוצצים את הפטריות.
  2. מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.
  4. מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה, קוביות הכוסברה, קמח המצה והביצה ומערבבים היטב.
  5. ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.
  6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות.
  7. מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.
הערות
תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.
תחתיות ארטישוק במילוי פטריות By , 2008-05-06T21:50:49+03:00 תחתיות ארטישוק במילוי פטריות עם עשבי תיבול דורות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 10 יחידות תחתיות ארטישוק מיץ מלימון אחד 2 כפות שמן זית 2 כוסות מים מלח ופלפל גרוס מצרכים למלית:... Instructions: אופן הכנת הארטישוק: מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר