שוק טלה אפוי בתנור
עם ירקות שורש בניחוח צרפתי

4 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
מרכיבים
- 1 שוק טלה שלמה (כ-2.5 ק"ג)
- 2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
- 2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
- 2 שומר חתוכים לרבעים
- 4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופים
- 1 כוס יין לבן
- מלח ופלפל
מצרכים למרינדה:
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 4 קוביות תערובת לבישול צרפתי דורות
- 1 כוס שמן זית
- כפית מלח גס
- כפית פלפל שחור גרוס
דרך הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים להכנת המרינדה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מורחים את שוק הטלה במחצית מכמות המרינדה מכל הצדדים ומכניסים לתנור על תבנית גדולה ל-20 דקות.
- מערבבים את ירקות השורש במרינדה שנשארה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את ירקות השורש ואת היין הלבן, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה ורבע.
- מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים עם הירקות.
הערות
תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


1
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לחמניות מקמח מלא [ברנדי] - לחמניות אוריריות וטעימות!
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קבב רומני [אבי מ.] -
- קיש ברוקולי [אבי מ.] - מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.