Pesto
תפריט
ג', 20 פבר 2018, 23:09
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בוטנים קלויים

פיצוחים מעשה בית - טעים יותר מקנוי ומחזיק זמן    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 7758   

* צילום התוצאה
בוטנים קלויים
50 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  •  1 קילו בוטנים לא קלויים 
  •   מלח בהתאם
  •   1 כפית סוכר (אופציה)
דרך הכנה

לכאורה התהליך פשוט, ואכן הוא כזה, אך יש טיפ אחד שישנה את הטעם מקצה לקצה ויגרוף מחמאות.

  1. שופכים את הבטנים לקערת מסננת ושוטפים היטב עד שהקליפה סופגת רטיבות (חצי דקה-דקה)
  2. מפזרים מלח בנדיבות (מלח ים, או כל המלחה אחרת, כולל גרגרים גסים) - לפי הטעם האישי
  3. טיפ 1: מוסיפים כפית סוכר (לא חובה, אבל ישפר את הטעם)
  4. מערבבים היטב ידנית עד שכל הבטנים מצופים
  5. מניחים בפריסה על מגש שרוסס בשמן ירקות (ספריי שמן), אפשר גם בלי שימון, רק שניקוי התבנית ייקח קצת יותר
  6. מניחים כשעה בצד
  7. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכ-30 דקות, הופכים את הבטנים עם כלי (זה לוהט!) מדי פעם, לא לשכוח
  8. טיפ 2: כאן השלב הקריטי שנדרשים לעמוד ליד התנור, ומה שמבטיח איכות מעולה ובוטן שיחזיק זמן רב:
  9. כאשר הבטנים מתחילים להעלות ניחוח במטבח, זה אומר שהם לקראת סיום (בערך 20-30 דקות), כאן יש להוציא מדי פעם בוטן לבדיקה: אם התוכן מתחיל לקבל גוון חום (כאילו שרוף, אבל עדיין לא!), זה הזמן להוציא מיד החוצה לקירור, לא דקה אחת אחרי.  לחילופין אפשר להשאיר למעלה בוטן אחד מקולף ולבחון את הצבע שלו מבעד לתנור.
הערות
אפשר לשים על מצב טורבו (מאוורר בלבד) בחום 150 מעלות.
אזהרה: זה יגרום לחברים שלכם להזמין בוטנים על בסיס קבוע.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ראובן מ. (עורך)
רעיון :) אפשר גם, אלחר הקליה, להכניס לכלי ולנער היטב, או בתוך מגבת.
4
דפנה (מנוסה)
אנחנו הינו קולים את הבוטנים אחרת. היינו משרים את הבוטנים למשך הלילה במי מלח. בבקר היינו משפשפים אותם...»»
3
ציון 10
יצא מדהים הזכיר לי את אמא שתמיד ביום שישי הייתה קולה בוטנים והריח ניחוח גן עדן
2
ראובן מ. (עורך)
אכן. אפשר להשאיר אותם כשעה במים כדי שהקליפה תתנתק יותר בקלות. לא חובה.
1
אני מניחה שניתן באותה דרך להכין גם שקדים!?

בוטנים קלויים

By Published: פיצוחים מעשה בית - טעים יותר מקנוי ומחזיק זמן מאת ראובן מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 50 Ingredients:  1 קילו בוטנים לא קלויים    מלח בהתאם   1 כפית סוכר (אופציה) ...... Directions:
לכאורה התהליך פשוט, ואכן הוא כזה, אך יש טיפ אחד שישנה את הטעם מקצה לקצה ויגרוף מחמאות. שופכים את הבטנים לקערת מסננת ושוטפים היטב עד שהקליפה סופגת רטיבות (חצי דקה-דקה) ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר