Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 18:42
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סמבוסק במילוי חומוס

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 27059   

* By I, Calcagnile Floriano, User:Florixc , via Wikimedia Commons
סמבוסק במילוי חומוס
15 מנות
טיגון עמוק
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 7.3
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
גירסת בצק שמרים:
20 גר' שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
1/2 קג' קמח
2 כפיות סוכר
1 כף שמן
1 כוס מים (בערך)

גירסת בצק רגיל:
1 קג' קמח
3/4 כוס שמן
4 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים (בערך)

למילוי:
2 כוסות חומוס יבש שהושרה לילה שלם במים*
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
פלפלת אדומה חריפה לפי הטעם
*ניתן להשתמש בחומוס מוכן מקופסה
דרך הכנה
  1. מערבבים את חומרי הבצק בקערה או בעזרת מיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, באם יש צורך מוסיפים מעט קמח או מים, מכסים ומניחים כחצי שעה למנוחה.
  2. מבשלים את החומוס במים עד לריכוך, מסננים, מטגנים את הבצל במחבת בשמן ומוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכניסים לקערת מעבד מזון או מכונת בשר את החומוס המבושל עם התבלינים ומעבדים לתערובת אחידה מעט גסה.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בגודל הרצוי, מניחים כף מהמלית במרכז העיגול ומקפלים וסוגרים לשניים, צובטים את קצות הכיסן למניעת יציאת התוכן ומשטחים מעט.
  5. מטגנים בשמן עמוק, בכל פעם כמה יחידות עד שהן מזהיבות ומוציאים לספיגת עודפי שמן על מגבת נייר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
35
ראובן מ. (עורך)
מדובר בבצק שמרים. זה לא בצק עלים למרות שאפשר גם להכין מבצק עלים באפייה, ואז זה כבר קרוב יותר לבורקס...
34
אבי,
האם אפשר להשתמש בבצק עלים מוכן קנוי?
33
ציון 2
הבצק היה כמו גומי. ובטיגון נפתח כל המילוי נ
32
בגירסה העירקית המקורית חייב להיות כמון!
31
ראובן מ. (עורך)
הסמבוסק קיים במגוון צורות וגדלים. יש מנות אישיות קטנות (קוטר עגול 6-8 ס"מ) ויש ארוחה שלמה, יותר מקוטר...»»
29
ראובן מ. (עורך)
רשום: "עד שמתקבל בצק רך וגמיש" אן שהבצק הופך לכדור הניתק מדפנות הקערה.
28
כמה זמן יש ללוש את הבצק שמרים?
27
ראובן מ. (עורך)
ללא שמרים המרקם יהיה קריספי וידרוש טיגון קצר. זה לא יתפח ממש כמו סמבוסק. הקפאה של קריספיס מטוגנים אינה מומלצת.
24
שאלה נוספת: האם אפשר להכין את המילוי מראש, להקפיא ולהפשיר לפני השימוש?
תודה
23
אבי בוקר טוב
אתמול הכנתי, יצא מ ע ו ל ה !!!
חצי קילו נגמר...
בכל זאת יש לי שאלה - שמעתי...»»
21
המילוי לסמבוסק עם חומוס חייב להיות עם כמון טחון, אם רוצים סמבוסק אותנטי עירקי, וזו הכוונה, לא ?
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט אבל הוא אינו מבושל מספיק, יש צורך לבשלו להתרככות.

לא ניתן לרסק בבלנדר ידני.
19
האם אפשר לעשות את זה גם מחומוס קפוא של סנפרוסט? וכן האם ניתן לטחון בבלנדר יד?? תודה
18
התבלין העיקרי בסמבוסק הוא הכמון. שימו חצי כפית כמון ותקבלו סמבוסק עירקי אורגינלי.
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
העדפה אישית שלי - בצק שמרים, לרדד דק.
16
ציון 10
לאבי שלום...
תחילה רציתי לומר כי האתר מעולה!!!!
שאלתי היא: איזה בצק עדיף השמרים או הרגיל?
15
הכנתי ויצא נפלא!!
חוסל תוך שעה- תודה לך אבי...
נורית
14
אבי - תודה על התגובה המהירה
אתר נפלא ומקצועי - רצה להכין את הסמבוסק...
שוב תודה - נורית
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לאפות את הסמבוסק אבל הטעם והמרקם לא יהיו זהים לטיגון, לאפות על נייר אפיה משומן קלות ב-180° עד להשחמה...»»
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין בעיה, ניתן להוסיף 1 כפית מלח.
10
ציון 10
לאחר נסיון לדעתי יש צורך במלח בבצק השמרים

נ.ב

תודה על המתכון הוא מעולה!!
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין מלח, הבצק בטעם ניטרלי.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, להניח ניילון להפרדה בין השכבות.
7
אין מלח בבצק השמרים?
6
ניתן להכין כמות ולהקפיא לני הטיגון?
5
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט אפשר להשתמש במלית אחרת.

ניתן להחליף מים בחלב.
3
אפשר מילוי אחר ואפשר במקום מים חלב?
תודה מראש
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נכון אבל לא תתקבל אותה תוצאה, כך בכל אופן נהוג אבל ניתן גם לאפות בתנור.
1
ניתן להמנע מטיגון בשמן עמוק. מורחים מעט שמן זית על מחבת שף

סמבוסק במילוי חומוס

By Published: מאת אבי מ. 3.65 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 15 Ingredients: גירסת בצק שמרים: 20 גר' שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים 1/2 קג' קמח 2 כפיות סוכר 1 כף שמן 1 כוס מים (בערך) גירסת ב...... Directions:
מערבבים את חומרי הבצק בקערה או בעזרת מיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, באם יש צורך מוסיפים מעט קמח או מים, מכסים ומניחים כחצי שעה למנוחה. מבשלים את החומוס במים עד ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר