Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 03:48
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חמין ירקות

חמין גורמה    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 7358   

חמין ירקות
7 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • נתח בשר מכסה הצלע או בשר אחר מעט שמן
  • 1 בצל
  • 5 תפוחי אדמה
  • 4 גזרים
  • 2 בטטות
  • חתיכת דלעת
  • דלורית (לא חובה)
  • 6 שיני שום או כף שום כתוש
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • קורט קינמון,מעט פפריקה מתוקה וחריפה וכמון
  • 3 עלי דפנה, מעט טימין מלח ופלפל,אפשר מעט אבקת מרק
  • 5 ביצים קשות
דרך הכנה
  1. לקלף את הירקות.
  2. לקצוץ את הבצל דק ואת הגזר,הדלעת והדלורית לקוביות גדולות.
  3. את הבשר ניתן להשאיר שלם או לחתוך לקוביות גדולות
  4. לטגן את הבצל להזהבה. להוסיף את הבשר ולטגן היטב מכל הצדדים.
  5. להוסיף את היין ורוטב הסויה ולצמצם מעט את הנוזלים.
  6. להוסיף את השום ולתבל לפי הטעם.
  7. להוסיף את הירקות (להשתדל לדחוף את תפוחי האדמה לתחתית הסיר)
  8. להוסיף מים שיכסו כמעט את כל הירקות והבשר.
  9. מלמעלה להניח את הביצים ולכסות את הסיר
  10. לבשל כשעה וחצי על אש קטנה ואחר כך להניח על פלטת שבת ללילה שלם כשמעל המכסה מניחים מגבת (גורם לחום להתפשט בצורה שווה בכל הסיר) אם לא רוצים לבשל על הפלטה אז להמשיך לבשל עוד כשעתיים לפחות על אש קטנה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
למס' 1 בוודאי שיש הבדל בין בישול בסיר לחץ לבישול על פלטה כל הלילה כמעט 24 שעות,נסי ותראי איזה הבדל בטעם ובמראה
1
נראה מתכון נהדר. אני מכינה חמין בסיר לחץ, זה חוסך בזמן הבישול- שעה וחצי מקסימום, ולדעתי אין הבדל בטעם.

חמין ירקות

By Published: חמין גורמה מאת אורן בר 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 7 Ingredients: נתח בשר מכסה הצלע או בשר אחר מעט שמן 1 בצל 5 תפוחי אדמה 4 גזרים 2 בטטות חתיכת דלעת דלורית (לא חו...... Directions:
לקלף את הירקות. לקצוץ את הבצל דק ואת הגזר,הדלעת והדלורית לקוביות גדולות. את הבשר ניתן להשאיר שלם או לחתוך לקוביות גדולות לטגן את הבצל להזהבה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר