Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 13:53
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מיני עוגות לימון במלית קרם לימון

עוגות לימון אישיות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9645   

מיני עוגות לימון במלית קרם לימון
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים
ציון גולשים: 9.3
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

לעוגות:
3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
100 גר' חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
4 ביצים טרופות מעט
1 כף מיץ לימון
2 כפיות גרידת קליפת לימון
1/2 כוס חלב
למלית:
1 כוס מים
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים טרופים
1/4 כוס מיץ לימון טבעי מסונן
1 כפית גרידת קליפת לימון
20 גר' חמאה

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, מניחים עטרות נייר (מנג'טים)בתבנית שקעים(12).
  2. להכנת המלית - מערבבים בסיר קטן את המים, הקורנפלור והסוכר, מחממים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד להתעבות התערובת, מסירים מהאש.
  3. טורפים מעט את החלמונים בקערה, מוסיפים מספר כפות מהתערובת לחלמונים ומערבבים, מחזירים את תערובת החלמונים לסיר ומחממים בבחישה עד שהתערובת מסמיכה מאד, כ-3 דקות.
  4. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון, גרידת קליפת הלימון והחמאה ומערבבים עד להמסת החמאה, מניחים לצינון מלא.
  5. להכנת העוגות - מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
    בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית, מוסיפים את הביצים אחת לאחר השניה, מוודאים לפני ההוספה שהביצה הקודמת הובלעה בתערובת, ממשיכים להקציף לתערובת קלה.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת קליפת הלימון, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים את התערובת לעטרות הנייר עד לשליש הגובה, מניחים 2 כפיות מלית במרכז על התערובת, ממלאים בשארית התערובת.
  8. אופים כ-25 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
אבי שלום,
האם ניתן להשתמש בקרם זה גם למילוי אזני המן?
שאלה נוספת,האם מותר לאפות קרם פטיסייר?
10
ציון 10
יצא נהדר וגם האתר נהדר!!!
תודה על כל המתכונים
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
8
אפשר להכין את העוגות רגיל ולשים במקום המילוי קצפת???
תודה חולה על אפיה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין ביצים שלמות במלית, רק חלמונים, לאחר הכנת תערובת הקורנפלור והמים מצננים מעט, לוקחים מעט מהתערובת לקערת...»»
3
שלום אבי
הכוונה מה עם שאר התערובת
בתודה מראש
אלכס
2
שלום אבי
מחזירים את כל התערובת גם הביצים וגם התערובת עצמה ושאר הביצים משאירים?
בתודה מראש
אלכס
1
ציון 10
יצא ממש טעים!
מיני עוגות לימון במלית קרם לימון By , 2005-03-27T15:36:12+02:00 מיני עוגות לימון במלית קרם לימון עוגות לימון אישיות. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לעוגות: 3/4 1 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 100 גר' חמאה רכה 2/3 כוס סוכר 4 ביצים טרופות מעט 1 כף מיץ לימון 2 כפיו... Instructions: מחממים את התנור ל-160°, מניחים עטרות נייר (מנג'טים)בתבנית שקעים(12). להכנת המלית - מערבבים ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר