Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 00:14
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט עגבניות וגבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10684   

* תמונה להמחשה By MOs810 , from Wikimedia Commons
טארט עגבניות וגבינה
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 250 גר' חמאה
  • 1/3 כוס מים
למלית:
  • 3 עגבניות גדולות בשלות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1 כוס גבינת צ'דאר מגורדת
  • 1 כוס מיונז
דרך הכנה
  1. מערבבים את חומרי התחתית במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים, יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-180°, מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי או תבנית קפיצית בגודל 24, משטחים את הבצק בתבנית ועל הדפנות, מנקבים את תחתית הבצק בעזרת מזלג.
  3. חולטים את העגבניות במים חמים לדקה, מוציאים ומקלפים את הקליפה, מצננים ופורסים את העגבניות לפרוסות, מניחים על תחתית הבצק.
  4. מפזרים מעל העבניות את האורגנו, המלח והפלפל, מערבבים בקערה את המיונז עם הגבינה ויוצקים על העגבניות.
  5. מכניסים לאפיה של כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, מוציאים ומצננים מעט לפני החיתוך וההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
אין צורך לשמן כאשר מדובר בבצק פריך, כי הוא כבר מכיל שומן. כמו כן יש אפשרות שלא קיררת מספיק את הבצק או...»»
4
ציון 10
טוב הכנתי בכל זאת את הטארט עם מוצרלה רגילה ומוצרלה בופלו{גרוזינית} {לא היה לי צדאר אז ניסיתי}בנוסף הוספתי...»»
3
בוקר טוב
אפשר במקום גבינת צ'דאר מוצרלה מגורדת?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
24 כמובן, תוקן.
1
יש לי שאלה לגבי תבנית הפאי
זה אמור להיות מספר 24 או 42 כפי שכתוב במתכון?
טארט עגבניות וגבינה By , 2005-03-29T05:42:44+02:00 טארט עגבניות וגבינה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - לתחתית: 3/4 1 כוסות קמח 250 גר' חמאה 1/3 כוס מים למלית: 3 עגבניות גדולות בשלות ... Instructions: מערבבים את חומרי התחתית במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים, יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר. מחממים את התנור ל-180°, מוציאים את הבצק ומרדדים ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר