Pesto
תפריט
ו', 29 מרץ 2024, 15:04
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק שום

מרק מדהים. מתאים לימי החורף.    

מאת: שלקה ::: צפיות: 5780   

מרק שום
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 6 ראשי שום מפורקים, לא קלופים
  • 4 כפות שמן זית
  • חמאה
  • 6 בצלים גדולים פרוסים
  • 3 כפות טימין טרי קצוץ
  • שיני שום קלופות מ 3 ראשים
  • 2 ליטר מים
  • כף וחצי אבקת מרק עוף
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • גבינת פרמז'ן מגוררת מעט
  • לימון טרי
  • פלפל שחור טחון, טרי
  • מלח
דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את שיני השום (הלא קלופות) בתבנית.
  3. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים.
  4. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהשום רך.
  5. מצננים מעט וסוחטים את השום הרך מהקליפות. 
  6.  מטגנים בסיר את הבצל בחמאה עם הטימין כמה דקות, עד שהבצל שקוף.
  7. מוסיפים את השום האפוי ואת השום הטרי.
  8. מטגנים עוד שתי דקות ומוסיפים את אבקת המרק והמים.
  9. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה חצי שעה. 
  10.  מעבדים את המרק בבלנדר עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים שמנת ומתבלים.

    להגשה, מערבבים עם מעט גבינת פרמז'ן ומיץ לימון. מגישים חם. (לרעבים במיוחד אפשר בליווי פרוסות לחם עבות.)
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
לא יכול להיות מרק מדהים עם אבקה !
1
ניראה וניקרא מעולה...כל הכבוד תודה!
מרק שום By , 2008-03-26T20:56:29+02:00 מרק שום מרק מדהים. מתאים לימי החורף. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 6 ראשי שום מפורקים, לא קלופים 4 כפות שמן זית חמאה 6 בצלים גדולים פרוסים 3 כפות טימין טרי קצוץ שיני שום קלופות ... Instructions: מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס. מניחים את שיני השום (הלא קלופות) בתבנית. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה ע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר