Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 01:55
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קיש סלמון מעושן

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6433   

קיש סלמון מעושן
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לתחתית:
3/4 1 כוסות קמח
250 גר' חמאה
1/3 כוס מים

למלית:
1 בצל קטן קצוץ דק
50 גר' חמאה
400 גר' סלמון מעושן קצוץ בינוני
2 כפות שמיר טרי קצוץ
1 שן שום קטנה כתושה
3 עלי בזיליקום טריים קצוצים
5 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מערבבים את חומרי התחתית במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים, יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה.
  3. מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי או תבנית קפיצית בגודל 24.
  4. משטחים את הבצק בתבנית ועל הדפנות, מנקבים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומניחים רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות, מפזרים שעועית יבשה על התחתית ואופים כ-10 דקות, מוציאים ומסירים את רדיד האלומיניום.
  5. מורידים את חום התנור לחום בינוני.
  6. מטגנים את הבצל בחמאה עד לשקיפות מוסיפים את הסלמון, השמיר, הבזילקום והשום ומטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים.
  7. מפזרים את תערובת הסלמון והתבלינים על התחתית האפויה.
  8. טורפים בקערה את הביצים, החלב והשמנת, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  9. יוצקים את התערובת על הסלמון בתבנית.
  10. אופים כ-30 דקות עד שהמלית תופחת וזהובה, מוציאים ומצננים.

    ניתן להוסיף לתערובת 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת עם תערובת הביצים.

    ניתן להוסיף 1 פלפל ירוק/אדום קצוץ דק בזמן טיגון הבצל.
קיש סלמון מעושן By , 2005-03-28T21:21:10+02:00 קיש סלמון מעושן Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - לתחתית: 3/4 1 כוסות קמח250 גר' חמאה1/3 כוס מיםלמלית:1 בצל קטן קצוץ דק50 גר' חמאה400 גר' סלמון מעושן קצוץ בינוני2 כפות שמיר טרי קצו... Instructions: מערבבים את חומרי התחתית במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים, יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר. מחממים את התנור לחום גבוה. מוציאים את הבצק ומרדדים לע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר