Pesto
תפריט
ש', 23 ספט 2017, 10:31
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תות וג'לי

מהירת הכנה    

מאת: חנהל'ה ::: צפיות: 5570   

עוגת תות וג'לי
12 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

הכמויות הם לתבנית פיירקס 26.

חומרים לבסיס העוגה:

  • 1 ביצים שלמות (מס' 1) או 2 ביצים מס' 2
  • 3/4 כוסות סוכר
  • ¼ 1 כוסות קמח רגיל
  • 2 שקיות אבקת אפיה (זו לא טעות!!!!)
  • 1 כפות שמן
  • 1 גביע אשל או יוגורט

לגימור:

  • 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל  + 1 כוס חלב
  • 1 ג'לי בטעם תות
  • 1 סלסלת תותים יפים

 

דרך הכנה

רצוי להכין העוגה על כל שלביה 24 שעות לפני ההגשה.

  1. לערבל 1 אשל + 2 ביצים + הסוכר.
  2. להוסיף את שאר החומרים.
  3. לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב.
  4. מייד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק 2 כוסות מים פושרים מהברז מעורבבים עם 2 שקיות סוכר וניל.
  5. לקרר.

    גימור:
  6. להקציף השמנת, החלב ו האינסטנט – לשטוח על גבי העוגה.
  7. לחתוך את התותים לפרוסות לאורך התות – להניח על-פני הקרם.
  8. להכין את הג'לי בהתאם להוראות ההכנה – בתחילה ליצוק על פני התותים עם כף ובהמשך ליצוק את שארית הג'לי.

הערות

מאחר והעוגה תפחה לגובה שכמעט הגיע לשפת התבנית, לפני יציקת הג'לי תחמתי את דפנות התבנית בפס שקף אשר איפשר יציקת הג'לי ללא זליגות. לאחר שהכול יצטנן אשחרר בעדינות בעזרת סכין את הג'לי מהשקף ואחלץ אותו, שוב, בעדינות. 

מקור: עצמי

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ציון 10
one of the best cakes ever!!!!
9
חנהל'ה (מקצוענ/ית)
לא ניסיתי אך אפשר מיץ תפוזים במקום.
8
רציתי לשאול האם יש תחליף פרווה לאשל?
7
את הבסיס אפשר לערבב ביד או במיקסר
6
חנהל'ה (מקצוענ/ית)
א. היא לא רטובה מידי.
ב. הרטיבות תורמת למרקם העוגה.
5
2 כוסות מים זה לא יותר מידי?? העוגה תהיה ממש רטובה..
4
חנהל'ה (מקצוענ/ית)
מייד עם הוצאת העוגה מהתנור...ליצוק על העוגה
2 כוסות מים מהולות עם סוכר וניל על העוגה.
בסיס...»»
3
לא הבנתי מה הכוונה ליצוק 2 כוסות מים??
2
2 אבקת אפייה-הכוונה לשקיות כפות כפיות.
תודה מראש.
1
בחומרים רשום 1 ביצה ובדרך ההכנה 2 ביצים, נא לתקן ולהוסיף בחומרים גביע אשל

עוגת תות וג'לי

By Published: מהירת הכנה מאת חנהל'ה 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: הכמויות הם לתבנית פיירקס 26. חומרים לבסיס העוגה: 1 ביצים שלמות (מס' 1) או 2 ביצים מס' 2 3/4 כוסות סוכר &fra...... Directions:
רצוי להכין העוגה על כל שלביה 24 שעות לפני ההגשה. לערבל 1 אשל + 2 ביצים + הסוכר. להוסיף את שאר החומרים. לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר