Pesto
תפריט
ו', 29 מרץ 2024, 11:02
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילים ועגבניות

מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...    

מאת: חנהל'ה ::: צפיות: 13417   

חצילים ועגבניות
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות די עבות....
  • אותן השרתי במים עם מלח למשך שעה
  • 1 בצל גדול - קצוץ
  • 1 פלפל אדום גדול - חתוך גס
  • כ- 10 עגבניות תמר - אדומות וטעימות - חתוכות לרבעים
  • 1 ראש שום - קלוף וקצוץ גס
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
  • שמן זית
דרך הכנה
  1. במחבת לטגן פרוסות החצילים בשמן זית (אין צורך להציף בשמן).
  2. בינתיים ובמקביל סיר נמוך ורחב ליצוק ממש מעט שמן זית ולטגן קלות את הבצל...
  3. להוסיף את השום לטיגון קצר....
  4. להוסיף את העגבניות והפלפל האדום....
  5. כך לבשל תוך כדי בחישה.... ולהוסיף את התבלינים..
  6. בינתיים לסיים את טיגון פרוסות החצילים ולהוסיף אותן לסיר הבישול ולערבב בעזרת כף עץ ....
  7. כך לבשל מספר דקות נוספות...
  8. להסיר מהאש... להביא לטמפרטורת החדר....
  9. להכין חלה טרייה ..... וקדימה לטרוף.
  10. אפשר להגיש גם כתוספת. טעים מאוד בטמפרטורה פושרת ובטמפרטורת החדר.
הערות
מקור המתכון: תכנית בישול אוסטרלית עם שף בשם פרי(?)
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
נשמע מעולה ינוסה בקרוב
9
ציון 10
8
תודה חנהל'ה. לי יש פטנט לחצילים, אני לא מטגנת, אני חותכת לקוביות גדולות,מכניסה לקערה עם מעט שמן, מערבבת...»»
7
חנהל'ה (מקצוענ/ית)
ההשרייה במי מלח גורמת לכך שבטיגון החצילים אינם סופגים שמן
6
ציון 10
מתכון מ צ ו י ן ... אולם טרם קיבלתי תשובה מדוע יש להשרות את החצילים במי מלח??
5
חנה היי רציתי לשאול בבקשה למה יש להשרות את החצילים במי מלח?? מה זה עושה ??
4
אפשר לשבור על זה ביצה..כמו שקשוקה
3
אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף אחד וכף רסק עגבניות יוצא מדהים...ולא חייבים לטגן את החציל אפשר לחתוך לקוביות לבשל (פחות שמן)
2
ציון 10
אחד המכונים המצויינים....
אבל תנסו לשלב אותו עם מתכון הגבצ', (חצילים עם קישואים ברוטב עגבניות)....»»
1
גם אני מכירה את המתכון עם שינויים קלים, גם הוא מחברה ממוצא תימני..
חצילים ועגבניות By , 2008-01-12T00:19:47+02:00 חצילים ועגבניות מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים... Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 3 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות די עבות.... אותן השרתי במים עם מלח למשך שעה 1 בצל גדול - קצוץ 1 פלפל אדום גדול - חתוך גס כ- 1... Instructions: במחבת לטגן פרוסות החצילים בשמן זית (אין צורך להציף בשמן). בינתיים ובמקביל סיר נמוך ורחב ליצוק ממש מעט שמן זית ולטגן קלות את הבצל... להוסיף את השום לטיגון קצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר