Pesto
תפריט
ו', 31 מרץ 2017, 03:38
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

Spanakopita מאפה תרד יווני

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11747   

Spanakopita מאפה תרד יווני
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כף שמן זית
5 בצלים ירוקים קצוצים, חלק ירוק ולבן
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית שמיר יבש
600 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט פלפלת חריפה
120 גר' גבינת פטה מפוררת
1 כוס גבינת קוטג'
4 ביצים טרופות קל
1 תחתית פאי עמוקה(מתכון בהמשך)
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, האורגנו והשמיר ומטגנים כדקה, מוסיפים את התרד הקצוץ, הפלפל, המלח, אגוז המוסקט, והפלפלת החריפה ומטגנים כ-4 דקות בבחישה, מסירים מהאש ומצננים.
  3. מערבבים בקערה את גבינת הפטה, גבינת הקוטג' והביצים, מוסיפים לתערובת התרד המצוננת ומערבבים, יוצקים את התערובת על תחתית הבצק ומחליקים.
  4. אופים כ-30 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת יבשה.


לתחתית הפאי:
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים

  1. מכניסים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח ובוחשים היטב, יוצרים גומה. חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח.
  2. מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק. אין ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגום בפריכות הבצק.
  3. בעזרת מערוך משטחים על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ בגודל תבנית פאי עמוקה 24 הגודל לתחתית ושוליים צריך להיות בקוטר תחתית התבנית + 5 ס"מ לשוליים. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ופורסים אותו על התבנית.
  4. מהדקים קלות את הבצק לתחתית ולשוליים ומסירים את עודפי הבצק בעזרת סכין.
  5. מנקבים את התחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
6
ציון 10
האורחים היללו!נהדרת,משביעה,פשוטה להכנה וחגיגית.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
4
האם ניתן להשתמש בתרד טרי ?
3
ציון 10
היי ,
יצא שגעון!!!!!!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בודאי.
1
אפשר אולי גם מתרד טרי?

Spanakopita מאפה תרד יווני

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 כף שמן זית 5 בצלים ירוקים קצוצים, חלק ירוק ולבן1/2 כפית אורגנו יבש1 כפית שמיר יבש600 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ1/2 כפית פלפל שחור1/2 כפית מלח1/4 כפית אגוז מוסקטק...... Directions:
מחממים את התנור לחום בינוני. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, האורגנו והשמיר ומטגנים כדקה, מוסיפים את התרד הקצוץ, הפלפל, המלח, אגוז המוסקט, והפלפלת החריפה ומטגנים כ-4 דקות בב...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר