Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 22:12
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קיש פטריות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17784   

קיש פטריות
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית הקיש:
120 גר' חמאה או מרגרינה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
50 גר' חמאה או מרגרינה
750 גר' פטריות פרוסות
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ דק מאד
1/2 1 כפיות אורגנו יבש
1/2 1 כפיות בזיליקום יבש
1/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית מיורן
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית טמין יבש
1/2 כפית אבקת חרדל
4 ביצים גדולות
3/4 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה ריץ'
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°.
  2. מערבבים את כל חומרי התחתית לבצק אחיד, מרדדים לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 מניחים את העיגול על התחתית והשוליים ומהדקים קלות, חותכים את עודפי הבצק ומכניסים לצינון במקרר עד להכנת המלית.
  3. להכנת המלית - ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מאדים את הפטריות עם השום והבצלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד 2 דקות עד שהנוזלים נעלמים, מסירים מהאש ומצננים.
  4. מערבבים היטב בקערה את השמנת והביצים, מוסיפים לתערובת הפטריות ומערבבים, יוצקים את התערובת לתחתית הפאי ומיישרים.
  5. אופים כ-35 דקות בשליש הנמוך של התנור או עד שהמלית תופחת ומתחילה להשחים קלות, מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ציון 10
הכנתי היום.... ממש קל להכנה וטעים מאוד!
אני ויתרתי על החרדל ושמתי אגוז מוסקט ויצא מעולה גם ככה :)
ממליצה.... בתאבון
9
ראובן מ. (עורך)
כנראה שמדובר בפטריות ממולאות. הרגליים טעימות באותה מידה. אלא אם את מתכוונת לפטריות ברגליים, שמהן תמיד רצוי להיפטר :)
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
6
ציון 10
אבי ערב טוב, הכנתי אתמול את הבצק, השארתי אותו במקרר לילה, אפיתי היום, יצא מאוד טעים אבל התחתית מעט קשה, למה?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חום בינוני - 180°.

אם הכוונה למלית ניתן להחליף את החמאה בשמן זית בטעם עדין.
4
אבי שלום,
מהו חום בינוני? 180?
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית, או שזה לא מתאים עם השמנת?
תודה!
3
תודה!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לאפות מעט פחות מאפיה מלאה, לקרר לחלוטין ולעטוף בניילון צמיד לפני ההקפאה.

להפשיר במקרר,...»»
1
הי אבי,
האם ניתן להקפיא את הקיש? אם כן מה הוראות ההפשרה והחימום? אני צריכה להכין כמה קישים לאירוע...»»
קיש פטריות By , 2005-03-29T04:40:23+02:00 קיש פטריות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - לתחתית הקיש: 120 גר' חמאה או מרגרינה 2 כוסות קמח 1/2 כפית מלח 3-4 כפות מים קרים למלית: 50 גר' חמאה או מרגרינה 750 גר... Instructions: מחממים את התנור ל-180°. מערבבים את כל חומרי התחתית לבצק אחיד, מרדדים לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 מניחים את העיגול על התחתית והשוליים ומהדקים קלות, חותכים את עודפי הב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר