Pesto
תפריט
ג', 20 פבר 2018, 23:07
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק ירקות עשיר והפתעות בריאות

לימים קרים מרק עשיר של ירקות עם הפתעות    

מאת: שרה יונוביץ ::: צפיות: 8510   

מרק ירקות עשיר והפתעות בריאות
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 5 כוסות מים
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורשים של פטרוזיליה
  •  1בצל
  • 5 שיני שום
  • 1 בטטה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 דלורית
  • 1 ארטישוק ירושלמי
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1/2 כוס פרחי כרובית
  • 1/2 שומר
  • 1/4 צרור שמיר טרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה
  • 1/2 כוס גריסי פנינה שהושרו לילה לפני
  • 1/2כוס עדשים ירוקים
  • 1/2 כוס עדשים כתומים
  • 1/2 כוס תירס (קפוא או משומר)
  • 2 כפות מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון (לא חובה)
  • 1/2  כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
דרך הכנה
  1. מוזגים את החמש כוסות מים לסיר ומחממים יחד עם הקטניות שהושרו לפחות לילה על האש. בנתיים כאשר המים מתחילים להתחמם, נחתוך את כל הירקות לגדלים שונים.
  2. ראשית נכניס את השורשים (פטרוזיליה וסלרי),את הבצל (מומלץ להכניס שלם), לאחר מכן את תפוחי האדמה ואת כל "הכתומים". 
  3. נוסיף לאט לאט את כל שאר הירקות כאשר רק בסוף לאחר שהכנסנו את כל הירקות נכניס את עשבי התיבול (פטרוזיליה ושמיר)
  4. נכסה את הסיר וניתן למרק להתבשל  כשעה עד שעה וחצי.
  5. מאוד מומלץ להמתין כמה שעות לפני ההגשה. זהו מרק שצריך לעמוד כמה שעות על מנת שכל הטעמים של הירקות יתערבבו.
  6. שיהיה בתאבון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
א. איך אפשר להשרות את הקטניות לילה על האש?
ב.מחמש כוסות מים כשכל הירקות מתבשלים בתוכם, נראה לי...»»
1
ברנדי (במטבח)
ציון 10
אני הוספתי גם 1/2 כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה, פשוט מזין ואחלה טעים!

מרק ירקות עשיר והפתעות בריאות

By Published: לימים קרים מרק עשיר של ירקות עם הפתעות מאת שרה יונוביץ 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 5 כוסות מים 1 שורש סלרי 2 שורשים של פטרוזיליה  1בצל 5 שיני שום 1 בטטה 1 תפוח אדמה ...... Directions:
מוזגים את החמש כוסות מים לסיר ומחממים יחד עם הקטניות שהושרו לפחות לילה על האש. בנתיים כאשר המים מתחילים להתחמם, נחתוך את כל הירקות לגדלים שונים. ראשית נכניס את השורשי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר