Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 09:48
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סופגניות מסורתיות

מאד אוריריות    

מאת: belakiz ::: צפיות: 8069   

סופגניות  מסורתיות
30 מנות
טיגון עמוק
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 600 גרם קמח- 5 כוסות
  • 35 גרם שמרים טריים
  • 4 חלמונים
  • 350 מל' חלב פושר – 1.75 כוס
  • 60 גרם סוכר – 1/3 כוס
  • 50 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
  • כוסית ברנדי (כלשהו)
  • קורט מלח
  • 2 ליטר שמן לטיגון , (רצוי שמן קנולה)
  • ריבה למילוי
  • אבקת סוכר


דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים בחלב עם מעט סוכר ומעט קמח, ולהתפיח.
  2. לשים בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את עיסת השמרים לאחר שתפחה.
  3. ללוש בצק , להוסיף עוד מעט קמח אם יש צורך (הבצק רך ולא דביק מדי).
  4. להתפיח בין שעה לשעתיים, במקום מחומם.
  5. להכין מגשים מרוחים בשמן.
  6. לרדד את הבצק לעלה בעובי של כ- 1 ס"מ.
  7. לקרוץ עיגולים ולהניח על המגש להתפחה נוספת במקום מחומם עוד כחצי שעה.
  8. לחמם את השמן בסיר רחב ולא עמוק מדי.
  9. כשהשמן מבעבע (בודקים בעזרת כף עץ), מחליקים בזהירות כמה סופגניות לסיר, מכסים במכסה, מטגנים כדקה עד שתיים, מסירים את המכסה הופכים את הסופגניות ומטגנים ללא המכסה (כך נוצר הפס הלבן)
  10.  
  11. מוציאים מהשמן ומניחים במסננת ולאחר מכן על נייר סופג. ( יש לדאוג שהשמן לא  יהיה חם מדי כדי שלא ישרפו מבחוץ ).
  12.  
  13. כשכל הסופגניות מוכנות ניתן להזריק ריבה או מילוי אחר שרוצים.
  14. בשלב זה ניתן להקפיא, ולהפשיר לאחר מכן במיקרו, או לבזוק אבקת סוכר ולאכול.

    בתיאבון!



תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
belakiz (מקצוענ/ית)
אני כן מקפיאה את הסופגניות , לאחר שהתקררו לגמרי , ולא שמה עליהן אבקת סוכר.
רצוי להקפיא כך שלא יימחצו...»»
12
ראובן מ. (עורך)
סופגניות מוקפאות זו בעיה. ניתן להקפיא את הבצק לפני התפיחה הראשונה. אפשר לנסות להקפיא את העיגולים מיד...»»
11
שלום
רציתי להכין סופגניות וחלק מהן להקפיא באיזה שלב אפשר להקפיא בתודה ציונה
10
ציון 10
ניסיתי אתמול בערב ויצא מ-ע-ו-ל-ה. תודה רבה
9
ראובן מ. (עורך)
טיגנת בשמן חם מדי. להבא בשמן בחום בינוני כדי שהחום יספיק לבשל את הבצק מבפנים לפני שהבחוץ נחכרך.
8
טיגנתי מבחוץ יצאו יפות מבפנים נשאר בצק?
מה עלי לשעות?
7
belakiz (מקצוענ/ית)
אפשר לנסות להחליף למים, אבל זה יהיה פחות מעודן
6
שלום במה אפשר להמיר את החלב כדי שהסופגניות יהיו פרווה?
תפוזים סחוטים יהיו בסדר?
4
אם רוצים להחליף בשמרים יבשים, כמה כפות צריך לשים? והאם להפחית מכמות המים? האם אפשר להכין את הבצק במכונת לחם? תודה!
3
belakiz (מקצוענ/ית)
מדובר בשמרים טריים, לא ניסיתי עם שמרים יבשים.אני אוהבת את הריח בבית של התפחת השמרים הטריים, וגם טעם הבצק טעים יותר לטעמי.
2
באיזה שמרים מדובר יבשים או טריים?
1
ציון 10
ניסיתי ויצא נהדר

סופגניות מסורתיות

By Published: מאד אוריריות מאת belakiz 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 30 Ingredients: 600 גרם קמח- 5 כוסות 35 גרם שמרים טריים 4 חלמונים 350 מל' חלב פושר – 1.75 כוס 60 גרם סוכר – 1/3 כוס ...... Directions:
להמיס את השמרים בחלב עם מעט סוכר ומעט קמח, ולהתפיח. לשים בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את עיסת השמרים לאחר שתפחה. ללוש בצק , להוסיף ע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר