Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 03:52
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת ספוג דבש

עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14504   

עוגת ספוג דבש
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

7 חלמונים
1 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב
1 כפית גרידת קליפת לימון
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית ציפורן טחונה
1 כפית קינמון טחון
7 חלבונים
1/2 כוס סוכר
לציפוי:
אבקת סוכר

דרך הכנה
  1. מערבבים את החלמונים והדבש בקערה גדולה, מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, גרידת קליפת הלימון ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים רק עד שהקמח הוטמע בתערובת.
  2. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שמתקבל קצף ראשוני, ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר במנות תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב מבריק וגמיש, מקפלים את הקצף בעדינות לתוך התערובת.
  3. יוצקים לתבנית חלולה גבוהה (תבנית אמריקאית) לא משומנת.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-45 דקות או עד להזהבה יפה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. מוציאים ומצננים על רשת כ-15 דקות, מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית.
  6. מפזרים מעל אבקת סוכר לאחר שהעוגה התקררה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
מתכון מוצלח ביותר,יצאה גבוהה בני ביתי התפעלו מהגובה והטעם המעודן.
אפיתי אותה בסיר פלא
תודה לאבי על המתכון
11
ראובן מ. (עורך)
בעיה לשים ציפוי שעשוי להשתלט או לשנות את הטעם המקורי של עוגת דבש (הדבש, קינמון וציפורך מספיק מדגישים...»»
10
העוגה נראית כמעניינת , רוצה להכין אותה לחג , איזה ציפוי אתה ממליץ לעוגה מלבד בזיקה של אבקת סוכר .
9
ראובן מ. (עורך)
נדרשת תבנית גבוהה, ורוב החד פעמיות לא מצליחות לעמוד בלחץ על הדפנות.
8
האם אפשר לאפות בתבנית חד פעמית בגודל בנוני?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 2 כוסות קמח רגיל+1/2 2 כפיות אבקת אפיה+קורט מלח.
5
אם אין לי קמח תופח מה הכמות של אבקת אפייה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רצוי תבנית חלולה גבוהה מכיוון שהעוגה גבוהה ואם אין תבנית 26-28.
3
האם אפשר להחליף בתבנית קפיצית ואם כן באיזה קוטר?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מיץ תפוזים.
1
במה אתם הייתם משתמשים במיץ תפוזים או בחלב?

עוגת ספוג דבש

By Published: עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 7 חלמונים1 כוס דבש1/2 כוס שמן1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב1 כפית גרידת קליפת לימון1/2 2 כוסות קמח תופח1/4 כפית ציפורן טחונה1 כפית קינמון טחון7 חלבונים...... Directions:
מערבבים את החלמונים והדבש בקערה גדולה, מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, גרידת קליפת הלימון ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים רק עד שהקמח הוטמע בתערובת. מקציפים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר