עוגת ספוג דבש
עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
7 חלמונים
1 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב
1 כפית גרידת קליפת לימון
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית ציפורן טחונה
1 כפית קינמון טחון
7 חלבונים
1/2 כוס סוכר
לציפוי:
אבקת סוכר
דרך הכנה
- מערבבים את החלמונים והדבש בקערה גדולה, מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, גרידת קליפת הלימון ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים רק עד שהקמח הוטמע בתערובת.
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שמתקבל קצף ראשוני, ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר במנות תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב מבריק וגמיש, מקפלים את הקצף בעדינות לתוך התערובת.
- יוצקים לתבנית חלולה גבוהה (תבנית אמריקאית) לא משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-45 דקות או עד להזהבה יפה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים ומצננים על רשת כ-15 דקות, מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית.
- מפזרים מעל אבקת סוכר לאחר שהעוגה התקררה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לחמניות מקמח מלא [ברנדי] - לחמניות אוריריות וטעימות!
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קבב רומני [אבי מ.] -
- קיש ברוקולי [אבי מ.] - מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.