Pesto
תפריט
ג', 20 פבר 2018, 23:02
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בורקס בשר

בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל    

מאת: מירי 1 ::: צפיות: 13327   

בורקס בשר
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 בצק עלים (1קג')
  • 600 ג בשר בקר טחון 
  • 5 בצלים גדולים
  • 350 ג' שמפיניון טריות
  • 1.5 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 0.5 כף פלפל שחור
  • 0.5 כף מלח
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • שומשום לפיזור
  • 1 ביצה
דרך הכנה
    1.תחילה יש לטגן את הבצל הקצוץ עד להפיכתו לצבע חום בהיר.
    2.להוסיף את פיטריות השמפניון החתוכות לתוך הבצל המטוגן ולטגן יחדיו כ-3 דקות או עד אשר הפיטריות מתרככות.
    3.במחבת נפרדת יש להניח את הבשר הטחון עם כף שמן ובעזרת כף עץ לפורר את הבשר ולטגנו עד לבישולו. (אם יש נוזלים יש לאדותם)
    4.לקחת את הבצל עם הפיטריות והבשר המטוגן ולשלבם לעיסה אחת.
    5. יש להניח את העיסה (יש הרבה) בסיר על האש ולצרף את כל התבלינים שנרשמו עד שנוצרת עיסה אחידה בצבעה. את העיסה עם התיבול יש לבשל כ-5 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא ידבק לסיר.
    6. מחכים עד שהעיסה תתקרר.
    7.חותכים את הבצק עלים ל-4 רצועות לרוחב.
    8. יש להניח כמות נדיבה של העיסה הקרה על הבצק העלים (לא לפחד מהכמות תאמינו לי זה ייסגר) ולגלגל לרולדה .
    9. לפני ההכנסה לתנור יש לעשות 7 חתכים לעומק (לא על כל עומק הרולדה יש להשאיר את הבורקסים מחוברים קצת) על גבי הרולדה בגודל הבורקסים שתרצו ואו לחילופין מכל רולדה לעשות שבלול כלומר לגלגל את הרולדה סביב עצמה , לא להדק חזק , הבצק תופח בתנור.
    10.על רולדת הבצק יש למרוח ביצה ולפזר שומשום.
    11. להכניס לתנור חם 250 מעלות עד שהבורקס מוזהב מלמעלה.35  דקות לערך.
הערות
ניתן להחליף את הפיטריות הטריות בפטריות חתוכות מקופסה. נוצרות 4 רולדות גדולות ויפות .
הכי חשוב לטעום את העיסה בזמן הכנסת התבלינים במיוחד לעניין המלח, כל אחד וטעמו האישי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
מעולה להוסיף מעט קינמון ופטרוזיליה קצוצה ולמעוך שני תפוא"ד מבושלים שיעורבבו עם הבשר לאחר הטיגון.המרקם אוורירי והטעם עשיר.
5
ציון 10
ממש מצויין!!
4
ציון 10
הכנתי ביום שישי 8.1.010 את הבורקס יצא מעוללללה וטעיםםם .
3
מעולה!!!

בורקס בשר

By Published: בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל מאת מירי 1 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1 בצק עלים (1קג') 600 ג בשר בקר טחון  5 בצלים גדולים 350 ג' שמפיניון טריות 1.5 כף פפריקה מתוקה 1 כף כמון ...... Directions:
1.תחילה יש לטגן את הבצל הקצוץ עד להפיכתו לצבע חום בהיר. 2.להוסיף את פיטריות השמפניון החתוכות לתוך הבצל המטוגן ולטגן יחדיו כ-3 דקות או עד אשר הפיטריות מתרככות. 3.במחבת נפרדת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר