Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 05:06
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רולדת עוף במילוי פטריות חורש

בסגנון צרפתי על מצע ירקות רטטוי    

מאת: שף אמיר מרקוביץ' ::: צפיות: 12483   

רולדת עוף במילוי פטריות חורש
4 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1 עוף שלם טרי פרוס ללא עצמות (ניתן לבקש מהקצב להוציא את העצמות)
  • 8 פטריות חורש גדולות חתוכות לרבעים
  • 1 בצל קלוף וחתוך דק
  • 6 קוביות תערובת צרפתית של דורות
  • חוט קשירה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  •  
  • מצרכים לרטטוי:
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות דקות
  • 1 חציל קטן חתוך לרצועות דקות
  • 1 קישוא חתוך לרצועות דקות
  • 2 קוביות שום כתוש דורות
  • 3 קוביות פטרוזיליה דורות
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
דרך הכנה
  1. על אש גבוהה, במחבת גדולה עם 4 כפות שמן זית, מקפיצים את הבצל והפטריות, ומערבבים.

  2. מוסיפים את קוביות התערובת הצרפתית ומתבלים במלח ופלפל.

  3. כאשר הפטריות מוכנות מסירים מהאש, מסננים ומצננים.

  4. מניחים את העוף פרוס על משטח עבודה כמו נייר ומעליו שמים את הפטריות.

  5. מגלגלים את העוף בצורה הדוקה עד לקבלת רולדה וקושרים בחוט כל 5 ס"מ.

  6. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית על אש גבוהה,

  7. מכניסים את הרולדה, מזהיבים מכל הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.

  8. מוציאים את הרולדה מהמחבת, מניחים על תבנית אפייה  ומכסים בנייר כסף.

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות ואופים כ-40 דקות ועוד עשרים דקות ללא נייר הכסף.

  10. מקפיצים במחבת גדולה נוספת עם 6 כפות שמן זית את הירקות החתוכים ומערבבים היטב.

  11. מוסיפים את קוביות השום הכתוש וקוביות הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.

  12. מערבבים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהירקות מוכנים.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
בוקר טוב לפורום מקסים ולאתר נהדר זה
חג שמח חג כשר
אושר בריאות
בברכה ושבת שלום טובה
6
ראובן מ. (עורך)
אפשר להשאיר את תהליך האפיה והגימור לפחות לסוף. אחרת - כמו כל תבשיל מחומם, מאוד תלוי.
5
האם הכנה של יום מראש אינה פוגמת באיכות התבשיל?
4
ראובן מ. (עורך)
מגוון עשבי תיבול לפי הטעם.
3
יש אופציה אחרת לקוביות?
2
ראובן מ. (עורך)
תוקן. מדובר בריבועי תערובת מוכנים של דורות.
1
דפנה (מנוסה)
מה זה קוביות תערובת צרפתית?
רולדת עוף במילוי פטריות חורש By , 2007-09-19T08:52:23+02:00 רולדת עוף במילוי פטריות חורש בסגנון צרפתי על מצע ירקות רטטוי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 עוף שלם טרי פרוס ללא עצמות (ניתן לבקש מהקצב להוציא את העצמות) ... Instructions: על אש גבוהה, במחבת גדולה עם 4 כפות שמן זית, מקפיצים את הבצל והפטריות, ומערבבים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר