Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 18:45
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצ'אפורי

מאפה בצק וגבינה גרוזיני    

מאת: עליזה מ. ::: צפיות: 7222   

חצ'אפורי
8 מנות
אפיה משולב
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות
 
מרכיבים

בצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • מים בהתאם לספיגת הקמח
  • 1 1/2 כפית מלח
  • הרבה שמן (בהתאם לדרך ההכנה)

מילוי:

  • 1 חב' גבינה בולגרית
  • 1 חב' גבינת פטה 
  • 1 חב' גבינת טוב טעם
  • 1 ביצה (אם נדרש במהלך ההכנה)

 

לחמם תנור לחום גבוה מראש - לפני האפיה

דרך הכנה
  1. לערבב וללוש את הקמח עם מים עד למרקם בצק רך אך לא דביק.
  2. מניחים למנוחה של שעה
  3. מחלקים ל-8 חלקים
  4. מניחים את החלקים בקערה גדולה אחד ליד השני וממלאים/מכסים הכל בשמן. (לא לדאוג - אפשר לשהשתמש בשמן הזה אחר כך). זהו שלב מאוד אותנטי שאולי ניתן לוותר עליו, אבל המהדרין לא מוותרים עליו
  5. מניחים ללילה
  6. יום אחרי מוציאים כל חלק מהשמן ומרדדים/מותחים ידנית עד שנהיה דק כמו ניילון.
  7. מקפלים שני צדדים עד שנפגשים במרכז ומורחים שמן
  8. ממשיכים לקפל בצורה זו, תוך מריחת שמן לפני כל קיפול עד ליצירת מלבן/ריבוע בגודל של כ-15 על 12 ס"מ
  9. מהדקים את הריבוע ומרדדים/מותחים ידנית
  10. מכינים תערובת של שלשת הגבינות, ואם התערובת יוצאת יבשה מדי מוסיפים לה ביצה אחת ואולי כף קמח תופח ליצירת נפח
  11. שמים גוש מהתערובת במרכז הריבוע  ומקפלים בצורת מעטפה את הפינות למרכז
  12. מהדקים היטב את התוצאה
  13. כך מכינים את כל הריבועים ומניחים על מגש אפיה (נכון, אין צורך לשמן אותו :) )
  14. להכניס המגש לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בערך
  15. אופים עד שהבצק מתחיל לעלות ולהשחים קלות, וברגע זה מורידים את החום לבינוני (180 מעלות)
  16. ממשיכים לאפות עד להשחמה או צבע חום בהיר (ראו תמונה) עוד כ-20 דקות
  17. מוציאים מהתנור ומנקזים מיד עודפי שמן אם נשארו במגש, כדי שלא יספגו חזרה לבצק.
הערות
את שמן הכשרה ניתן ליצוק חזרה לבקבוק - שמיש בהחלט.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ראובן מ. (עורך)
זה אופיו של המאפה הספציפי הזה. יש לו וואריאציות שונות בעדה הגרוזינית ומחוצה לה (ניתן למצוא לרוב באשדוד...»»
2
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
ראשית, כל הכבוד על המתכון המושקע ועל הפרטים הקטנים החשובים. חבל שהבצק שומני כל-כך, האם יש אפשרות להוסיף...»»
1
להלן מתכון מדוייק יותר
1 ק"ג קמח + 2.5 כוסות מים+ 4 כפות שמן+ 2 כפיות מלח. ללוש ולחלק ל-16 כדורים....»»

חצ'אפורי

By Published: מאפה בצק וגבינה גרוזיני מאת עליזה מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: בצק: 1 ק"ג קמח מים בהתאם לספיגת הקמח 1 1/2 כפית מלח הרבה שמן (בהתאם לדרך ההכנה) מילוי:...... Directions:
לערבב וללוש את הקמח עם מים עד למרקם בצק רך אך לא דביק. מניחים למנוחה של שעה מחלקים ל-8 חלקים מניחים את החלקים בקערה גדולה אחד ליד השני ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר