Pesto
תפריט
ו', 21 ספט 2018, 13:49
110402 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לימון כבוש בטעם עמבה

מעדן לימוני מרענן וממכר בטעם עמבה    

מאת: עליזה מ. ::: צפיות: 8188   

לימון כבוש בטעם עמבה
50 מנות
שימור והחמצה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
 
מרכיבים
  • 4 לימונים צהובים, יפים ומוצקים
  • 2 כפות גדושות כורכום (מומלץ תערובת מוכנה לעמבה)
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית עמילן (קורנפלור) *
  • פלפל חריף ותבלינים לפי הטעם

*אם משתמשים באבקת עמבה מוכנה, יש לקחת בחשבון שבחלק מהן יש כבר עמילן, כך שיש לבחון את הסמיכות בעת הבישול.

דרך הכנה
  1. קוצצים את קצוות הלימונים (לא לקלף!)
  2. מכניסים לסיר עם מים שמכסים אותם קצת
  3. מבשלים עד שמעט מתרככים
  4. מוציאים ומסננים את המים, מקררים.
  5. חוצים כל לימון לשניים, פורסים לחתיכות דקות (5-7 מ"מ רוחב), באותה הזדמנות מוציאים את הגרעינים
  6. מניחים את החתיכות בסיר עם 2 כוסות מים ומחממים.
  7. מוסיפים כורכום בערבוב תמידי כל עוד המים קרים
  8. מוסיפים מלח ושאר תבלינים לפי הטעם
  9. לאחר שרתח ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות על אש קטנה
  10. מערבבים כפית גדושה של עמילן(קורנפלור) בכוס עם קצת מים קרים ומוסיפים לתערובת תוך בחישה מתמדת כדי שלא יהיו גושים והסמיכות תהיה אחידה.
    *שימו לב שלאחר הצינון התערובת מתקבלת יותר סמיכה
  11. לאחר כ-5 דקות מכבים את האש ומשאירים להצטנן.
  12. מעבירים לצנצנות (הכמות הנ"ל מתאימה לשתי צנצנות בינוניות).
  13. יש לתת לנוח למעדן לפחות יום


הערות
  • הקליפה חשובה מאוד וארומטית!
  • מקובל שיהיה קצת חריף.
  • כמות הכורכום והעמילן לפי המראה והסמיכות המבוקשת.
  • מומלץ לחלק בין צנצנות קטנות יותרמ מאשר אחת גדולה, כדי לשמור על טריות המעדן. אם הכמות גדולה מדי, ניתן לזלף שמן זית מעל התערובת שבצנצנת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ראובן מ. (עורך)
להחזיק במקרר, עד שבועיים, כי אין כאן חומרי שימור מלבד הלימון.
7
המתכון נשמע מצויין, כמה זמן יכול להחזיק מעמד בחוץ או במקרר?
5
קשה אבל אפשרי?
רשמת אמבה התכוונת לאבקה או מוכנה?
4
ראובן מ. (עורך)
קשה, הכורכום לבדו לא מספיק, אלא אם משתמשים בתערובת לאמבה מוכנה.
3
האם חובה להוסיף עמילן או אבקת עמבה? זאת אומרת האם יש אפשרות להגיע לסמיכות ללא הדברים הנ"ל?
2
ראובן מ. (עורך)
חיטוי, הוצאת המרירות וריכוך הקליפה. מדובר בזמן קצר בלבד כשהוא עוד שלם.
לימון כבוש בטעם עמבה By , 2007-07-21T12:57:38+03:00 לימון כבוש בטעם עמבה מעדן לימוני מרענן וממכר בטעם עמבה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 50 Tags: none Ingredients: - 4 לימונים צהובים, יפים ומוצקים 2 כפות גדושות כורכום (מומלץ תערובת מוכנה לעמבה) 2 כפיות מלח 1 כפית עמילן (קורנפלור) * פלפל ח... Instructions: קוצצים את קצוות הלימונים (לא לקלף!) מכניסים לסיר עם מים שמכסים אותם קצת מבשלים עד שמעט מתרככים מוציאים ומסננים את המים, מקררים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר