Pesto
תפריט
ב', 15 אוק 2018, 14:50
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגה כושית

עוגת ימי הולדת מעולה!    

מאת: כרמית פריד ::: צפיות: 12537   

עוגה כושית
30 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לתערובת:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קמח
1 כפית א.אפיה
1 כוס אבקת שוקו (לא קקאו)
1 גביע שמנת חמוצה

לקרם השוקולד:
1/2 שמנת מתוקה
120 גר' שוקולד מריר.

דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מע'.
  2. מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר.
  3. בזה אחר זה מוסיפים את שאר המרכיבים.
  4. אופים כ30 דק' עד שהעוגה קפיצית וקיסם יוצא עם גרגירים רטובים עליו ולא רטוב.
  5. לחמם את השמנת המתוקה עד לפני שתירתח ואז לסגור את האש ולהוסיף את השוקולד עד להמסה.
  6. לאחר שהעוגה מעט מתקררת לטבול בקרם השוקולד החם!
הערות
העוגה הכי טובה עד 24 שע' מהכנתה, הבעיה היא שהעוגה נגמרת הרבה קודם. . .
- ניתן לאפות בתבנית מאפינס (עדיף בעטרות נייר בכדי להקל על ההוצאה).
- לשמור בקופסה סגורה היטב!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
יוגורט או כל מוצר חלבי חמוץ
6
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה?
5
זה מתכון של קרין גורן
4
העוגה מעולה גם אחרי שבוע,מחממים חצי דקה במיקרוגל והיא כמו חדשה...
3
zadok74 (במטבח)
ציון 10
העוגה ממש ממש טעימה וקלה להכנה וטיפ נוסף עשיתי עוגת בחושה תפוזים והיא הייתה מעולה
2
אם הנסיכות את כותבת שינוי שמנת מתוקה למה את מתכוונת להחליף את השמנת במים, תפרטי יותר.
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
ציון 8
את אותו מתכון רק בשינוי שמנת מתוקה מוסיפים 1כוס מים רותחים והנה עוגה שנשמרת במקרר יותר משבוע והיא לחה...»»
עוגה כושית By , 2007-07-03T14:56:23+03:00 עוגה כושית עוגת ימי הולדת מעולה! Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 30 Tags: none Ingredients: - לתערובת: 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס קמח 1 כפית א.אפיה 1 כוס אבקת שוקו (לא קקאו) 1 גביע שמנת חמוצה לק... Instructions: מחממים תנור ל-180 מע'. מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר. בזה אחר זה מוסיפים את שאר המרכיבים. אופים כ30 דק' עד שהעוגה קפיצית וקיסם יוצא עם גרגירי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר