Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 00:27
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מג'דרה עדשים ירוקים עם בורגול

תוספת חמה מהמטבח המזרחי קל להכנה    

מאת: hok ::: צפיות: 9586   

מג'דרה עדשים ירוקים עם בורגול
12 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקים
  • 1 כוס  בורגול גס
  • 1 כוס שמן זית 
  • 4-5 בצלים בינוניים
  • מלח פלפל שחור
דרך הכנה
  1. שוטפים ומשרים את העדשים במים קרים למשך 3-4 שעות 
    שוטפים את הבורגול במים קרים ומשרים במים למשך שעתיים
  2. מנקים וחותכים את הבצל לקוביות קטנות
  3. מחממים את השמן ומתחילים לטגן את הבצל יש לטגן את הבצל תוך ערבוב עד לקבלת גוון חום כהה
  4. מסננים את העדשים ומוסיפים לבצל מטגנים קלות כ 2-3 דקות
  5. מוסיפים מים קרים לפחות פעמיים מגובה העדשים מוסיפים כפית שטוחה של מלח וחצי כפית פלפל שחור
  6. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד לרכוך העדשים
  7. מסננים את הבורגול המושרה ומוסיפים לעדשים המבושלים
  8. מוסיפים עוד מלח פלפל שחור לפי הטעם ומבשלים עד לריכוך הבורגול וכמעט אידוי הנוזלים
  9. בסוף הבישול נותנים לתבשיל לנוח סגור לפחות 1/4  שעה
  10. מערבבים ומגישים  בתאבון
הערות
נראה מסובך אבל מאוד פשוט ותאים
ניתן לשלב בתיבול קצת בהרט קנמון וכף סוכר רק למי שאוהב
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
סעיף 5 ו8 לוקים במידע.
נא תקן אותם.
תודה
4
כוס שמן מוגזם
3
כן לטיגון 4-5 בצלים בינוניים ולהמשך הבישול
2
המתכון 1.5 כוסות עדשים ירוקים
1
כוס שמן? היתכן?
מג'דרה עדשים ירוקים עם בורגול By , 2007-06-29T13:06:24+03:00 מג'דרה עדשים ירוקים עם בורגול תוספת חמה מהמטבח המזרחי קל להכנה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1/2 1 כוסות עדשים ירוקים 1 כוס  בורגול גס 1 כוס שמן זית  4-5 בצלים בינוניים מלח פלפל שחור ... Instructions: שוטפים ומשרים את העדשים במים קרים למשך 3-4 שעות  שוטפים את הבורגול במים קרים ומשרים במים למשך שעתיים מנקים וחותכים את הבצל לקוביות קטנות מחמ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר