Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 22:12
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים

גלילת חציל ממולאת    

מאת: triple-h ::: צפיות: 10654   

* תמונה להמחשה
גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים
15 מנות
אפיה משולב
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מנות ראשונות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 חציל גדול
  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים רותחים
  • חצי כפית מלח
  • חצי קילו עוף טחון
  • שקית צנוברים
  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • מעט אורגנו
  • מעט בליזיקום
דרך הכנה
  1. ראשית כל מכינים את האורז: בסיר קטן מרתיחים מעט שמן, מוסיפים אליו את האורז  ולאחר מכן 2 כוסות של מים רותחים ואת המלח. על אש גדולה מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכסים במכסה ומעבירים לאש קטנה ל-15 דקות או עד שכל המים מתאדים.
  2. את החצילים פורסים לפרוסות דקות [חצי ס"מ לכל היותר] לאורך.
  3. ממליחים מעט את החציל [להוצאות המרירות] ולאחר חצי שעה שוטפים היטב במים.
  4. מטגנים את כל פרוסות החציל במחבט עם מעט שמן עד להשחמה קלה.
  5. סופגים את השמן מהחצילים, נותנים להם להתקרר כחצי שעה.
  6. מכינים תערובת של עוף טחון ואורז ביחס של 1 ל 1 וממלאים כל חציל בכמות נדיבה [לא יותר מדי] של התערובת, שמים מעט צנוברים ומגלגלים אותו. ניתן לתקוע קיסם למניעת פתיחה של הגלילה.
  7. מכינים רוטב עגבניות: קופסת אחת של רסק עגבניות עם כמות כפולה של מים, מבשלים על האש ל5-10 דקות בתוספת מעט בזיליקום, אורגנו ומלח.
  8. שמים את כל החצילים המגולגלים בתבנית כשהם צמודים אחד לשני, שופכים את כל הרוטב עליהם
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות בין 20 ל 25 דקות.
  10. מגישים את החציל שהוא חם עם כמות נדיבה של רוטב.
הערות
  • ניתן להשתמש בבשר טחון במקום עוף.
  • ניתן לתבל את האורז בכל צורה שרק תרצו.
  • ניתן ואף מומלץ לשים בתבנית [בזמן האפיה] 5-6 פלפלי שאטה יבשים, הם מוסיפים מעט פיקנטיות לרוטב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
מניסיון, ניתן לוותר על הטיגון ולאפות את פרוסות החצילים לאחר מריחת מעט שמן זית עליהן. הן מתרככות וניתנות לגלגול.
4
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
נשמע מדליק
1
בוקר טוב אבי, התפרסם כאן פעם מתכון לצלי חזה עוף פיקנטי עם תמרים רציתי להכין אותו השבוע ואיני מוצאת כאן...»»
גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים By , 2007-04-13T20:53:12+03:00 גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים גלילת חציל ממולאת Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - 1 חציל גדול 1 כוס אורז 2 כוסות מים רותחים חצי כפית מלח חצי קילו עוף טחון שקית צנוברים 1 קופסת ר... Instructions: ראשית כל מכינים את האורז: בסיר קטן מרתיחים מעט שמן, מוסיפים אליו את האורז  ולאחר מכן 2 כוסות של מים רותחים ואת המלח. על אש גדולה מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכסים במכסה ומעבירים ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר