גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים
גלילת חציל ממולאת

15 מנות
אפיה משולב
לא צוין

קושי: בינוני
» מנות ראשונות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 חציל גדול
1 כוס אורז
2 כוסות מים רותחים
חצי כפית מלח
חצי קילו עוף טחון
שקית צנוברים
1 קופסת רסק עגבניות
מעט אורגנו
מעט בליזיקום
דרך הכנה
- ראשית כל מכינים את האורז: בסיר קטן מרתיחים מעט שמן, מוסיפים אליו את האורז ולאחר מכן 2 כוסות של מים רותחים ואת המלח. על אש גדולה מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכסים במכסה ומעבירים לאש קטנה ל-15 דקות או עד שכל המים מתאדים.
- את החצילים פורסים לפרוסות דקות [חצי ס"מ לכל היותר] לאורך.
- ממליחים מעט את החציל [להוצאות המרירות] ולאחר חצי שעה שוטפים היטב במים.
- מטגנים את כל פרוסות החציל במחבט עם מעט שמן עד להשחמה קלה.
- סופגים את השמן מהחצילים, נותנים להם להתקרר כחצי שעה.
- מכינים תערובת של עוף טחון ואורז ביחס של 1 ל 1 וממלאים כל חציל בכמות נדיבה [לא יותר מדי] של התערובת, שמים מעט צנוברים ומגלגלים אותו. ניתן לתקוע קיסם למניעת פתיחה של הגלילה.
- מכינים רוטב עגבניות: קופסת אחת של רסק עגבניות עם כמות כפולה של מים, מבשלים על האש ל5-10 דקות בתוספת מעט בזיליקום, אורגנו ומלח.
- שמים את כל החצילים המגולגלים בתבנית כשהם צמודים אחד לשני, שופכים את כל הרוטב עליהם
- אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות בין 20 ל 25 דקות.
- מגישים את החציל שהוא חם עם כמות נדיבה של רוטב.
הערות
- ניתן להשתמש בבשר טחון במקום עוף.
- ניתן לתבל את האורז בכל צורה שרק תרצו.
- ניתן ואף מומלץ לשים בתבנית [בזמן האפיה] 5-6 פלפלי שאטה יבשים, הם מוסיפים מעט פיקנטיות לרוטב.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לחמניות מקמח מלא [ברנדי] - לחמניות אוריריות וטעימות!
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קבב רומני [אבי מ.] -
- קיש ברוקולי [אבי מ.] - מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.