Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 13:44
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חצילים וגמבה

   

מאת: אם הנסיכות ::: צפיות: 8507   

סלט חצילים וגמבה
10 מנות
בישול
דל קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 חצילים גדולים או שלושה בינוניים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 גמבות /פלפלים אדומים חתוכות למלבנים קצרים
  • בצל בינוני קצוץ דק
  •  פלפל, מלח פפריקה אדומה/חריפה
  •  6-7 שיני שום קצוצות
  • 4-5 כפות חומץ 
  • רסק עגבניות מקופסה קטנה
  • למי שואהב חריף:
  • פלפל ירוק חריף או 4-5 פלפלוני צ'ילי קטנים, להשרות מעט במים, לסחוט ולקצוץ
    או 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק+2 כפות רוטב סצ'ואן
  •  כפית סוכר
  • שמן לטיגון
  • כף עץ
  • מחבת או סיר נמוך
דרך הכנה
  1. לטגן את הבצל עד להזהבה בשמן רגיל (סויה/קנולה).
  2. להוסיף את השום ולבחוש.
  3. להוסיף את קוביות החצילים ולבחוש כל הזמן.
  4. להוסיף את הגמבה, להמשיך לטגן ולבחוש. לאחר כ-7 דק' להוסיף את החריף, למי שאוהב. 
  5. לאחר כ-15 דק', להוסיף תבלינים, פלפל, מלח,פפריקה, סוכר, רסק עגבניות ואת החומץ.
  6. לכסות במכסה ולהנמיך הלהבה, לבשל עוד כ-15 דק'.
הערות
  • אני נוהגת לחלק למנות, להקפיא 2-3 קופסאות ויש לי סלט נהדר בלי חומרים משמרים ובלי תוספות משונות.
  • אפשר כמובן להוסיף כפית פפריקה חריפה, למי שבוחר שלא להוסיף את שני סוגי החריף שהוצעו. אפשר רק להוסיף פפריקה מתוקה. בכל מקרה, טעם הסלט משתבח!
  • מתאים לכריכים, עם חומוס ובתוספת פרוסות של בשר קר או שניצל עוף/דג או על אורז, על פתיתים ועוד.
  • אם בחרתם באפשרות הרטבים החריפים-פיקנטיים הוסיפו את הסלט על תלולית נאה של נודלס ביצים, אותה בכינו על-פי הוראות היצרן. כמה שזה טעים!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
סלט מצויין טוב גם לילדים אך ללא החריף
2
ציון 10
מתכון 10
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
הי, זו אם הנסיכות, ששלחה את המתכון דלעיל. שימו לב, במתכון הוספתי 2 רכיבים שמשביחים את הטעם. גם בלעדיהם...»»
סלט חצילים וגמבה By , 2007-02-19T12:47:19+02:00 סלט חצילים וגמבה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 2 חצילים גדולים או שלושה בינוניים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות 3 גמבות /פלפלים אדומים חתוכות למלבנים קצרים בצל בינוני קצוץ דק  פלפל, מל... Instructions: לטגן את הבצל עד להזהבה בשמן רגיל (סויה/קנולה). להוסיף את השום ולבחוש. להוסיף את קוביות החצילים ולבחוש כל הזמן. להוסיף את הגמבה, להמשיך ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר