Pesto
תפריט
ש', 25 נוב 2017, 01:55
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוח אדמה ("פופריקש")

מתכון מבית אמא קל ומהיר הכנה    

מאת: רבקהמאור ::: צפיות: 6101   

תפוח אדמה (
6 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
2 בצלים גדולים
1 כוס שמן (המצוי בבית - רק לא שמן זית)
מלח
פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק דגש
קורט פלפל שחור או לבן - טחון
כוס מים מורתחים

דרך הכנה
  1. קוצצים את הבצל לגודל בינוני - לא קטן מדי ומטגנים עד להשחמה.
  2. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לריבועים לא גדולים.
  3. כאשר הבצל שחום, מוסיפים שלושת רבעי כף פפריקה, כפית מלח, 1 כף מחוקה אבקת מרק דגש וקורט פלפל.
  4. מערבבים עם הבצל ומוסיפים את תפוחי האדמה.
  5. מערבבים היטב עד שתפוחי האדמה מתכסים ברוטב שנוצר.
  6. מוסיפים כשלושת רבעי כוס מים מורתחים ומערבבים היטב. 
  7. מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה או עד שתפוחי האדמה רכים במגע עם מזלג.
הערות
  • ניתן לחמם שוב בכל צורה, מיקרוגל, טוסטר אובן או סיר.
  • במקרה של חימום בסיר רצוי הוסיף מעט מים למניעת הידבקות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
אפשר גם לאדות את תפ'א לפני הבישול במיקרוגל בקערת זכוכית עם קצת מים ואבקת מרק ושמן ואז לא צריך לבשל כ'כך הרבה זמן.
רמינקה
12
ראובן מ. (עורך)
אבקת עוף רגילה גם תתאים. ראי "מרק דגש" במנוע החיפוש, תחת "תגובות"
11
מהי אבקת מרק דגש? במידה ואין את האבקה הזו, האם ניתן להשתמש באבקה רגילה ולהוסיף לה תבלינים מסויימים?
10
ואגב, כוס השמן בהחלט הכרחית!!! ניתן למזוג אחר-כך על אורז או הבשר בארוחה... מעולה!!!
9
ציון 10
פשוט מעולה!!! האורחים תמיד מבקשים את המתכון!!!!
8
ציון 10
תודה - יצא טעים.
7
שלום, לא זו אינה טעות לגבי כוס שמן - יש לטגן את הבצל ולאחר מכן מניסיון יש צורך בעוד שמן.
6
1 כוס שמן???? זה המווון
האם זו טעות?
5
בתפוח אדמה "פופריקש" ניראה לי מוגזם
1 כוס שמן ל 4 תפוחי אדמה
4
שלום לך,

שיהיה בהצלחה ובתאבון לכולם....
3
ציון 10
שלום רבקה.
לא התכוונתי לשנות את המתכון שלך שהוא טעים מאד ומזכיר לי קרובה הונגריה...ציינתי רק שינויים...»»
1
שלום רב,
אפשר לותר על מרק דגש ובמקומו כדאי לזרות חוויג' למרק (תבלין תימני) או תערובת לבשר.
לאחר...»»

תפוח אדמה ("פופריקש")

By Published: מתכון מבית אמא קל ומהיר הכנה מאת רבקהמאור 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים2 בצלים גדולים1 כוס שמן (המצוי בבית - רק לא שמן זית)מלחפפריקה מתוקהכף אבקת מרק דגשקורט פלפל שחור או לבן - טחוןכוס מים מורתחים...... Directions:
קוצצים את הבצל לגודל בינוני - לא קטן מדי ומטגנים עד להשחמה. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לריבועים לא גדולים. כאשר הבצל שחום, מוסיפים שלושת רבעי כף פפר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר