Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 16:04
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גרטן כרובית

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10705   

גרטן כרובית
6 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

1 כרובית בינונית
50 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
100 גר' גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות שמנת חמוצה
2 חלמונים
2 פרוסות לחם לבן ללא קרום
25 גר' חמאה או מרגרינה

דרך הכנה
  1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, מניחים בסיר ומכסים במים,  מביאים לרתיחה ומבשלים עד להתרככות קלה, מסירים מהאש ומסננים מהמים.
  2. בסיר  קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים עוד דקה בבחישה, מוסיפים את החלב ובוחשים  תוך כדי בישול עד להסמכה, מסירים מהאש.
  3. מוסיפים מחצית מכמות הגבינה הצהובה וגבינת הקשקבל ו-1/4 מכמות גבינת הפרמזן, מערבבים היטב ומוסיפים את החלמונים והשמנת, מערבבים היטב.
  4. מחממים את התנור ל-170°, משמנים מעט תבנית מלבנית או מרובעת בגודל 24X33 או דומה ממתכת או פיירקס.
  5. במעבד מזון מעבדים את פרוסות הלחם לפירורים ומעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת הגבינות ומערבבים.
  6. משטחים את פרחי הכרובית בקערה שטוחה, יוצקים את הרוטב מעל באופן שווה.
  7. מפזרים מעל את תערובת פירורי הלחם והגבינות.
  8. מכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד להשחמה קלה.
    מוציאים ומגישים.
  9. ניתן להכין את הגרטין מראש ללא אפיה ולשמור במקרר עד לפני הגשה, זמן האפיה יהיה ארוך יותר.

גרטן כרובית

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 כרובית בינונית 50 גר' חמאה או מרגרינה 2 כפות קמח 2 כוסות חלב 1/2 כפית מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם 100 גר' גבינה צהובה מגורדת 10...... Directions:
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, מניחים בסיר ומכסים במים,  מביאים לרתיחה ומבשלים עד להתרככות קלה, מסירים מהאש ומסננים מהמים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר