Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 07:10
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פוקצה Focaccia

לחם איטלקי שטוח.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 24343   

פוקצה  Focaccia
2 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[9 מדרגים]
 
מרכיבים

1 כף שמרים יבשים
300 מיל' מים חמימים
500 גר' קמח 
5 כפות שמן זית
1/2 1 כפיות מלח

מלח גס/פלפל שחור גרוס
רוזמרין/בזיליקום/אורגנו

דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים ב-1/2 כוס מכמות המים ולהניח ל-5 דקות.
  2. להוסיף את השמרים לקמח בקערה, להוסיף את יתרת המים והשמן.
  3. לערבב ולהוסיף תוך כדי עירבוב את המלח.
  4. ללוש כ-5 דקות לבצק רך וגמיש.
  5. ליצור כדור, למרוח עליו מעט שמן והניח לתפיחה בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח.
  6. לרדד את הבצק לעובי 2 ס"מ בצורה הרצויה-עיגול או מרובע, למרוח במעט שמן זית להניח לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.
  7. ליצור שקעים בבצק בקצות האצבעות, לפזר מעט מלח גס או תבלין טרי קצוץ.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° עד להזהבה קלה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
34
סליחה, אבל כמה שעות הבצק יכול להיות במקרר?
33
ראובן מ. (עורך)
אפילו רצוי במקרה הזה, ישבח את הטעם
32
היי
האם אפשר להכין את הבצק וישר להכניס למקרר לכמה שעות ואז להתפיח ולאפות?
31
ראובן מ. (עורך)
זה יכול לעזור בהענקת סביבה לחה, המתאימה לשלב הראשון של האפייה והענקת מעטפת קריספית. לא בטוח שמתאים במקרה...»»
29
ראובן מ. (עורך)
בועות אוויר גדולות הם מתכולת המים בבצק. יש כאלה שמחפשים דווקא את הבועות האלה...
אפייה עם מאוור,...»»
28
עשיתי אבל לא יצא משהו. יצא קשה קצת עם בועות אוויר מאוד גדולות. אני חושד ב:
1. עבדתי עם התנור במוד...»»
27
ציון 10
סוף הדרך פשוט מתאים להכל
26
ציון 10
מתכון מעולה!!!כל המשפחה אכלה ופירגנה.
מאוד נהנת מהאתר.אבי, תודה!!!
25
ציון 10
24
תודה
23
ראובן מ. (עורך)
רשמי "שמרים יבשים" בחיפוש, ובחרי "בתגובות" בלבד
22
מה ההבדל בין שמרים יבשים לשמרים בקוביה
21
ציון 10
אבי אתה גדולללללל הפוקצה יצאה פיצוץ המשפחה אכלה פירגנה ובקשה עוד
20
ציון 10
רק רציתי להודות על האתר
אני חדשה באתר הזה.
חבל על הזמן הזה מתכונים
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין בעיה להכנס ללוח ההמרות בכל אופן:
1 כוס מים = 240 מיל'.
300 מיל' מים = 1/4 1 כוסות.
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
המתכון מעלה מצוין גם לצורך זה.
16
vered100 (מקצוענ/ית)
שלום אבי! אשמח אם תוכל לתת לי מתכון פשוט לבצק , אנחנו רוצים בל"ג בעומר לעשות עם הילדים פיתות בטאבון.תודה מראש!!
13
ציון 10
הפוקצה היא טעימה
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בודאי, 1/2 שקית שמרית למתכון זה, לערבב ישירות עם הקמח ולהוסיף את הנוזלים.
11
האם אפשר להחליף את השמרים בשמרית?
10
אני עם אבי.. תמיד אני ממיסה את השמרים היבשים במים. וזה אכן מצליח.. אז שכל אחד יעשה איך שהוא רוצה.. וזהו =]
יומטוב =]
8
ציון 10
אבי שלום צודקת 7 עשיתי את הלחמניות עם קרום פריך לפי ההוראות שלך שמרים עם המים והבצק לא תפח לעומת זאת...»»
7
שלום אבי

אין לי כוונה לקלקל לךת בסך הכל רציתי להוסיף הערה בונה.

על אריזת הווקום של...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תודה.
5
תודה אבי יש לך אתר מקסים

ישר כח
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תחלקי לכמה פוקצות שאת רוצה, או אחת גדולה בתבנית תנור.
3
לא הבנתי כמה פוקות יוצאות כאן?

2???????

או רק אחת נראה לי הרבה קמח לפוקצה אחת לא???

תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מי מחליט כך? מותר בהחלט.
1
לשמרים יבשים אסור לבוא במגע ישיר עם מיים.
לכן יש לערבב אותם עם הקמח היבש

פוקצה Focaccia

By Published: לחם איטלקי שטוח. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 9 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: 1 כף שמרים יבשים300 מיל' מים חמימים500 גר' קמח 5 כפות שמן זית1/2 1 כפיות מלח מלח גס/פלפל שחור גרוסרוזמרין/בזיליקום/אורגנו...... Directions:
להמיס את השמרים ב-1/2 כוס מכמות המים ולהניח ל-5 דקות. להוסיף את השמרים לקמח בקערה, להוסיף את יתרת המים והשמן. לערבב ולהוסיף תוך כדי עירבוב את המלח. ללוש כ-5 דקות לבצק רך וג...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר