Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 06:54
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם שעורה

טעם הלחם ה"שחור" של פעם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9211   

לחם שעורה
1 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1 כף דבש
2 כוסות קמח שעורה
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
1 כף שמן
2 כפיות מלח
דרך הכנה

לערבב בקערה את השמרים במים עד להמסה ולהוסיף את הדבש, להניח להתפחה כ 10 דקות.
לערבב ולהוסיף חצי מכמות הקמחים לתערובת השמרים בקערה, לכסות את הקערה במגבת ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה.

להוסיף את יתרת הקמחים תוך כדי ערבוב ולבסוף להוסיף את השמן והמלח ללוש את הבצק כ-5 דקות, ליצור כיכר עגולה וחרוץ בסכין בחלק העליון X בעומק 1 ס"מ.

להניח את הכיכר על נייר אפיה בתבנית ולניח לתפיחה שניה עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת במקום מוגן מרוח.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 180 מעלות עד שנשמע צליל עמום/חלול כשמקישים על הכיכר.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ציון 10
קמח שעורים השגתי בחנות באשדוד באזור ו' מול הדאר
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קמח שעורה - Barley flour

סובין - Bran

סולת - Semolina (להבדיל מ- semolina flour שזה קמח קשה לפסטה)
3
אבי אני צריכה עזרה יש לי בלגן בכל סוגי הקמחים ואיך אני מתרגמת לאנגלית למשל קמח שעורה , סובין, סולת ?
לחם שעורה By , 2005-03-27T21:43:41+02:00 לחם שעורה טעם הלחם ה"שחור" של פעם. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 1 Tags: none Ingredients: - 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים1/2 2 כוסות מים חמימים1 כף דבש2 כוסות קמח שעורה2 כוסות קמח מלא2 כוסות קמח לבן1 כף שמן2 כפיות מלח ... Instructions: לערבב בקערה את השמרים במים עד להמסה ולהוסיף את הדבש, להניח להתפחה כ 10 דקות.לערבב ולהוסיף חצי מכמות הקמחים לתערובת השמרים בקערה, לכסות את הקערה במגבת ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר