Pesto
תפריט
ו', 20 אפר 2018, 23:16
110396 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ירקות בתנור

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11042   

ירקות בתנור
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
2 חצילים בגודל בינוני
6 קישואים בהירים או זוקיני
3 בצלים גדולים
4 תפו"א גדולים קלופים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 עגבניות בשלות גדולות
8 שיני שום קצוצות
1 כף אורגנו
1 כפית טימין
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2-1 כוס שמן זית או שמן רגיל
5 כפות חומץ בלסמי
דרך הכנה
  1. חותכים את החצילים, הקישואים, הבצל, תפו"א והפלפלים לקוביות בגודל אחיד (3 ס"מ), מניחים בקערה ומוסיפים את השום.
  2. את העגבניות שולקים ל-10 שניות במים רותחים, מוציאים ומסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
  3. בקערה קטנה מערבבים את המלח, הפלפל, האורגנו והטימין.
  4. יוצקים מעל הירקות את שמן הזית והחומץ,  מפזרים את תערובת התבלינים על הירקות בקערה ומערבבים בעזרת הידים.
  5. מניחים דף קוקי בתבנית תנור ויוצקים על הקוקי 3 כוסות מים,  מפזרים את הירקות בגובה אחיד,
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° בשלב התחתון (לא תחתית התנור) ואופים 30 דקות, מעבירים לשלב המרכזי ואופים עוד 30 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  7. ניתן לאפות את הירקות בשקית קוקי סגורה מחצית מזמן האפיה בשלב המרכזי, מנקבים את השקית בשני מקומות ליציאת אדים, לאחר מחצית זמן האפיה מבצעים חתך בשקית (זהירות מהאדים) ופורשים אותה לחריכת הירקות.
  8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר כתוספת למנה עיקרית או כסלט.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה

ירקות בתנור

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 2 חצילים בגודל בינוני6 קישואים בהירים או זוקיני3 בצלים גדולים4 תפו"א גדולים קלופים2 פלפלים אדומים2 פלפלים ירוקים3 עגבניות בשלות גדולות8 שיני שום קצו...... Directions:
חותכים את החצילים, הקישואים, הבצל, תפו"א והפלפלים לקוביות בגודל אחיד (3 ס"מ), מניחים בקערה ומוסיפים את השום. את העגבניות שולקים ל-10 שניות במים רותחים, מוצי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר