Pesto
תפריט
ב', 21 אוג 2017, 19:01
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד וקרמל אגוזים

עוגה מומלצת    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7792   

עוגת שוקולד וקרמל אגוזים
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לשכבת האגוזים:
150 גר' אגוזי מלך קצוצים *
1 כוס עוגיות מרוסקות לפירורים **
1/2 כוס דחוסה סוכר חום בהיר
2 כפות דבש
100 גר' חמאה רכה
לעוגה:
1/2 כוס מים חמים
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
1/2 כוס קקאו טוב
1 כוס קמח
1 כוס דחוסה סוכר חום בהיר
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כפית מיץ לימון
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס פתיתי קוקוס

דרך הכנה
  1. לתערובת האגוזים – מערבבים היטב את כל החומרים עם החמאה המומסת לתערובת פירורית דביקה.
  2. משטחים ומהדקים את התערובת בגובה אחיד בתבנית 24 עגולה לא מתפרקת, לא משומנת וללא נייר אפיה.
  3. מחממים את התנור ל-170°.
  4. הכנת העוגה - מערבבים בקערה קטנה את הקקאו ואבקת הקפה הנמס עם המים הרותחים, מניחים בצד.
  5. בקערה נוספת מערבבים את השמן והביצה, מוסיפים את המיץ ואת מיץ הלימון ותמצית הוניל ומערבבים.
  6. מנפים לקערה את הקמח, הסוכר, סודה לשתיה, אבקת האפיה והמלח, יוצרים גומה ומוסיפים את תערובת הנוזלים ומערבבים לקבלת תערובת נוזלית אחידה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
  7. יוצקים על האגוזים בתבנית, מכניסים לאפיה לכ-40 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח.
  8. מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, מניחים צלחת על התבנית והופכים, מניחים לצינון מלא ולהתקשות הקרמל, (אם בהפיכת העוגה מעט מהפירורים נדבק לתבנית מסירים אותם בעודם חמים בעזרת כף, מניחים על העוגה ומהדקים).
  9. ניתן לאפות את העוגה בתבנית 22X22X4 ולחתוך לריבועים.
הערות
  • העוגה בגובה סופי 4 ס"מ לאחר צינון, לא להכפיל את כמות העוגה דבר שיאריך את זמן האפיה ויגרום לשריפת הקרמל והאגוזים.
  • * ניתן להחליף בכל סוג אגוזים לפי הטעם, לא לטחון את האגוזים, אגוזים קצוצים בגודל עדשים.
  • ** להכנת פירורי העוגיות, מכניסים עוגיות לשקית ניילון עבה, מעבירים מערוך לריסוק לפירורים.
  • ניתן להחליף את הסוכר החום הבהיר בסוכר לבן בתערובת האגוזים ובעוגה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
בשכבת האגוזים לא.
5
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? תודה.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מתעצבן, תודה בכל אופן.

לפעמים צריך להפעיל קצת את ההגיון גם אם זה נשמט מההוראות.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
מה לא מצוין??? כתוב 1 כוס דחוסה סוכר חום בהיר.
1
ציון 10
כמעט כל הציפוי נדבק לתבנית, אבל בכל מקרה יצא מעולה! מה אפשר לעשות? למה בלי שמן/ נייר אפיה?

עוגת שוקולד וקרמל אגוזים

By Published: עוגה מומלצת מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לשכבת האגוזים: 150 גר' אגוזי מלך קצוצים * 1 כוס עוגיות מרוסקות לפירורים ** 1/2 כוס דחוסה סוכר חום בהיר 2 כפות דבש 100 גר' חמאה...... Directions:
לתערובת האגוזים – מערבבים היטב את כל החומרים עם החמאה המומסת לתערובת פירורית דביקה. משטחים ומהדקים...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר