Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 06:58
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק ברוקולי וירקות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10342   

מרק ברוקולי וירקות
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
3 כפות שמן זית או אחר
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 גבעול (עם העלים)סלרי קצוץ
1 תפרחת ברוקולי גדולה
4-5 כוסות מים
1 כף אבקת מרק ירקות או עוף (לא חובה)
1 כפית טימין יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות מאד
4 כפות פטרוזילה קצוצה דק

דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות.
  2. מוסיפים את הסלרי ומטגנים בבחישה עוד דקה, מקצצים את תפרחת הברוקולי,  את הגזע מקלפים וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים.
  3. מוסיפים את המים, אבקת המרק וטימין ומערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה קלה עד להתרככות הברוקולי.
  4. מעבירים את המרק לקערת בלנדר או משתמשים בבלנדר מוט לריסוק כל התערובת למחית דקה או גסה לפי הטעם.
  5. מדללים בתוספת מים לפי הטעם, המרק צריך להיות מעט סמיך, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה וקוביות הגזר ומבשלים עוד מספר דקות עד להתרככות קלה של הגזר ומסירים מהאש.
  6. להשבחת המרק ניתן להוסיף בסוף הבישול 1 מיכל שמנת מתוקה, להביא לרתיחה ולהסיר מהאש.
  7. מגישים עם קרוטונים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
דפנה (מנוסה)
לשאלת מס. 7 אפשר להחליף את השמנת בבירה לבנה.הבצק מתקבל נוח לעיבוד ומאד טעים.
13
ראובן מ. (עורך)
ברוקולי הוא מסוג הירקות הדורשים זמן בישול קצר יחסית, וזאת כדי לשמור על חיוניותו. בצמח רענן לא אמורה להיות...»»
12
האם יש צורך לחלוט את הברוקולי לפני ע"מ להוציא ממנו את המרירות?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לא להשתמש בסלרי, אין צורך להחליף במשהו אחר.
10
שלום,האם ניתן לא להוסיף סלרי או להחליף אותו בירק אחר?תודה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף במיץ תפוזים באותה כמות (200 מיל').
7
אבי שלום!
שאלה שנשאלת לגבי הכנת 'בצק פריך' עם מרכיבים של: קמח תופח,מרגרינה ושמנת(בצק מנצח). האם...»»
5
ראשית אבי, אני מודה לך על התשובה הברורה והמהירה ישר כוח!
יש לי שאלה? אפשר במקום מרגרינה או חמאה...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 כפית בזיליקום יבש+1/2 כפית אורגנו יבש.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל בצק פריך ידבק לידיים אם הוא נמצא זמן רב בטמפרטורת החדר, הבצק המומלץ הוא בצק שק"מ פשוט - 1 חבילה (350...»»
1
שלום!
רציתי בבקשה לקבל מתכון לבצק פריך שלא נדבק לידיים, כדי לעבוד עם הילדים ולעשות עוגיות צורות...»»
מרק ברוקולי וירקות By , 2007-01-02T08:02:40+02:00 מרק ברוקולי וירקות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 3 כפות שמן זית או אחר1 בצל בינוני קצוץ דק1 שן שום כתושה1 גבעול (עם העלים)סלרי קצוץ1 תפרחת ברוקולי גדולה4-5 כוסות מים1 כף אבקת מרק ירקות או עוף (לא חובה)1 כפית... Instructions: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות. מוסיפים את הסלרי ומטגנים בבחישה עוד דקה, מקצצים את תפרחת הברוקולי,  א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר