Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 20:48
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בייגל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12583   

בייגל
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 1 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1כפות מלח
2 כפות סוכר
4 כוסות קמח לבן (בערך)
2 כפות שמן תירס
--------------------
2 כפות סוכר חום או מולסה
מעט קמח תירס

דרך הכנה
  1. להמיס בקערה את השמרים והמים. להוסיף לקערה 1/2 1 כוסות קמח ולערבב היטב ולהניח להתפחה כ 30-40 דקות.
  2. להוסיף את המלח והסוכר לתערובת. להוסיף 1/2 2 כוסות הקמח והשמן וללוש לבצק קשה וגמיש. ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת קלות להתפחה של כשעה, לתפוח על הבצק פעם אחת במשך ההתפחה.
  3. לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי,לחלק את הבצק ל 3 חלקים,ליצור מכל חלק גליל בקוטר 2 ס"מ ולחתוך ליחידות של כ-20 ס"מ ולעצב כל יחידה לבייגל על ידי חיבור שני הקצוות בחפיפה של 1/2 2 ס"מ*.
  4. להניח על משטח מקומח קלות ומכוסים במגבת כ-15 דקות.
  5. לחמם את התנור לחום גבוה.
  6. לחמם מים ו- 2 כפות סוכר חום בסיר גדול עד לרתיחה. להנמיך את האש, להכניס 3-4 יחידות למים החמים, לחכות עד שיצופו ,להוציא עם כף עץ ולהניח על מגבת בד לספיגת המים, להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה **(לזרות מעט קמח תירס צהוב על הנייר).
  7. ולאפות עד לקבלת גוון שחום, להפוך ולאפות את הצד השני.
  8. לחזור על הפעולה עם יתרת היחידות , בכל פעם 3-4 יחידות בלבד.
  9. לצנן על רשת צינון.

*ניתן לחלק את הבצק לכדורים בקוטר 8 ס"מ, לחורר את מרכז הכדור בעזרת אצבע ולהרחיב את החלל ליצירת טבעת הבייגלה.

**ניתן לטבול את הבייגלה לאחר הוצאתם מהמים בצלחת ובה שומשום או מלח גס.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
17
ראובן מ. (עורך)
מחלב יש לטחון דק ולהוסיף קצת לתערובת. הוא משמש בעיקר במה שמכונה עוגיות מזרחיות (טבעות בצק פריך)
16
יש לי מתכון להכנת בייגלה עם תבלין בשם מחלב בתוכו
קניתי את התבלין והוא גרגרים,
קראתי שצריך לטחון...»»
15
ציון 10
השתמשתי במתכון זה והוספתי כף קמח תירס
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
13
בהמשך לשאלתי, הבייגל שלי כל הזמן צפים! מה הסיבה? אם אני אוסיף קמח לבצק יותר סמיך, זה ישמור על הצורה?...»»
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
11
ציון 10
בוקר טוב
עשיתי את הבייגל הזה ויצא נהדר! רק 2 בעיות קטנות:
1. הם יוצאים לי שטוחים, ז"א אחרי...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זה בדיוק המתכון לבייגלה קשה.

במקור מכינים מקמח לבן בלבד.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי ואפילו רצוי.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בדיוק זה.
6
האם אפשר לאפות על אבן אפיה?
5
האם מדובר על בייגל אמריקאי שאוכלים עם קרימציז או בייגלה של הסבתות בתודה מראש איתי
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נא לדייק, לא אמרתי מעולם שהלתת הבהיר הוא ממתיק, אמרתי שהלתת הנוזלי הוא ממתיק.

הלתת הבהיר משמש...»»
3
היי . שאלתי בעבר על -לתת בהיר באבקה- אמרת לי שזה ממתיק ואפשר לדלג עליו וזה לא חובה. השאלה שלי אם זה ממתיק...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להשתמש בשמרית בכמות של 35 גר' (3/4 שקית).
1
האם ניתן להשתמש בשמרי "שמרית"? והאם הכמות בה אשתמש תהיה אותה הכמות?
בייגל By , 2005-03-28T13:42:00+02:00 בייגל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 14 Tags: none Ingredients: - 1/2 1 כוסות מים פושרים 1/2 1 כפות שמרים יבשים1כפות מלח2 כפות סוכר4 כוסות קמח לבן (בערך)2 כפות שמן תירס--------------------2 כפות סוכר חום או מולסהמעט קמח תירס... Instructions: להמיס בקערה את השמרים והמים. להוסיף לקערה 1/2 1 כוסות קמח ולערבב היטב ולהניח להתפחה כ 30-40 דקות. להוסיף את המלח והסוכר לתערובת. להוסיף 1/2 2 כוסות הקמח והשמן וללוש לבצק קשה ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר