Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 00:29
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

הציפוי כבר בפנים

עוגות שוקולד    

מאת: lilachh ::: צפיות: 9504   

הציפוי כבר בפנים
18 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 1 כוסות סוכר
4 כפות קקאו מסונן
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כף קפה נמס
1/2 כוס יין מתוק או חלב
200 גר' מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות
6 ביצים גדולות
1 כוס גדושה קמח לבן מסונן
1/2 כוס קפה נמס ממותק

דרך הכנה
  1.  בתוך סיר קטן מערבבים (עדיף להעזר במקצף ידני) קקאו מנופה, 3/4 כוס מהסוכר ואת היין.
  2. מוסיפים את השוקולד השבור וכף נס הקפה.
  3. מניחים את הסיר על האש בכריים וממיסים את הסוכר והשוקולד תוך כדי בחישה, על אש בינונית.
  4. מכבים, האש ומוסיפים את המרגרינה וממיסים אותה, תוך כדי בחישה.
  5. מפרידים את הביצים ומוסיפים למסת השוקולד, את החלמונים  
    תוך כדי בחישה.
  6. מוציאים ממסת השוקולד 1 כוס ושומרים בצד.
  7. מקציפים את החלבונים, עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב.
  8. מוסיפים את מסת השוקולד בזרם דק תוך כדי תנועות עטיפה (אני מעדיפה לקפל את המסה ביד).
  9. מנפים את כוס הקמח ישירות אל המסה תוך כדי קיפול.
  10. אופים בחום בינוני  כ-170 מעלות בתבנית מס' 26 (מצאתי שאפיה בתבניות חד פעמיות על גבי רשת התנור כשהיא נמצאת בשלב הראשון עושה ניפלאות, התבנית המרובעת הבינונית מתאימה) עד שסכין הננעצת  במרכז העוגה יוצאת יבשה.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת מברשת מרטיבים את העוגה עם הנס קפה.
  12. ממתינים שהקפה יספג ואת מורחים את כוס השוקולד מעל.

       

הערות
בחורף אפשר לשמור בחוץ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
הכנתי את העוגה והיא נהדרת !
תודה על המתכונים המוצלחים
6
מלי58 (מנוסה)
ציון 10
עוגה מעולה.
5
ציון 10
העוגה מדהימה.היא טעימה מאוד ומומלצת.כולם אהבו אותה ואחרי שלושה ימים כבר אפיתי אחת נוספת.
4
1/2 כוס נס קפה צריך להיות חם!פושר!קר! להרטבת העוגה
3
ציון 10
עוגה נהדרת טובה מאוד
1
העוגה טעימה מאוד ומומלצת בחום.
הציפוי כבר בפנים By , 2006-12-30T20:50:13+02:00 הציפוי כבר בפנים עוגות שוקולד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 18 Tags: none Ingredients: - 1/2 1 כוסות סוכר 4 כפות קקאו מסונן 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות 1 כף קפה נמס 1/2 כוס יין מתוק או חלב 200 גר' מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות 6 ... Instructions:  בתוך סיר קטן מערבבים (עדיף להעזר במקצף ידני) קקאו מנופה, 3/4 כוס מהסוכר ואת היין. מוסיפים את השוקולד השבור וכף נס הקפה. מניחים את הסיר על הא...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר