Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 18:13
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד מייפל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5689   

עוגת שוקולד מייפל
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
300 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
6 כפות קקאו טוב
1 כוס מים
1/2 כוס ריויון*
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1/3 כוס סירופ מייפל
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות סירופ מייפל

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 24X33 או תבנית 26, מניחים נייר משומן בתחתית.
  2. מנפים את הקמח והסוכר לקערה.
  3. בסיר מחממים את המים והקקאו עד להמסה, מוסיפים את המרגרינה ובוחשים עד להמסת המרגרינה, מסירים מהאש.
  4. יוצקים את תערובת הקקאו לקערת הקמח ומערבבים, מוסיפים בבחישה את הריויון, אבקת הסודה לשתיה, תמצית הוניל והביצים ומערבבים היטב.
  5. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות (יותר לעוגה בתבנית עגולה) או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש ממרכז העוגה.
  6. מוציאים ויוצקים את סירופ המייפל מעל, מצננים על רשת.
  7. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את סירופ המייפל ומערבבים, מצננים מעט ויוצקים על העוגה.
הערות
  • *כתחליף - 2 כפיות חומץ + 1/2 כוס חלב או 1/2 כוס מיץ תפוזים.
  • לא להחליף את החמאה או המרגרינה בשמן.
  • העוגה טובה גם ללא ציפוי השוקולד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
לדעתי אפשר בהחלט, גם בסוכר, כמו גם להשתמש בתחליף צמחי או חלב/יוגורט.
5
האם ניתן להפחית בכמות המרגרינה?תודה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן, תודה.
1
ציון 10
האמת מאוד טעים ורק דברים טעימים אתם שולחים וקל להכין אותם תודה באמת לכם
עוגת שוקולד מייפל By , 2006-12-21T21:12:02+02:00 עוגת שוקולד מייפל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 2 כוסות קמח 2 כוסות סוכר 300 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות 6 כפות קקאו טוב 1 כוס מים 1/2 כוס ריויון* 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 24X33 או תבנית 26, מניחים נייר משומן בתחתית. מנפים את הקמח והסוכר לקערה. בסיר מחממים את המים והקקאו עד להמסה, מוסיפים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר