Pesto
תפריט
ג', 30 מאי 2017, 01:50
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רוגלאך ללא שמרים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18124   

* תמונה להמחשה MathKnight
רוגלאך ללא שמרים
48 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

5 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
6 כפות סוכר
1 כוס שמן
1/4 1 כוסות ריויון או מיץ תפוזים

דרך הכנה
  1. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה ואבקת הסודה לשתיה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  2. מערבבים את השמן והריויון או מיץ התפוזים, מוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.
  3. לשים מעט את הבצק ומחלקים ל-6 חלקים, יוצרים מכל חלק כדור ומשטחים, עוטפים בניילון צמיד ומאחסנים במקרר ל-6 שעות.
  4. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעיגול בעובי 5 מ"מ, מורחים בשכבה דקה של מלית וחותכים ל-8 גיזרות, מגלגלים כל גזרה מהצד הרחב, מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור.
  5. מורחים מעט ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-20 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים ומצננים, מפזרים אבקת סוכר מעל.

מלית ממרח חלבה 
מלית ממרח שוקולד ואגוזים 
מלית אגוזים 
מלית קקאו ואגוזים 
מלית שוקולד 

הערות
  • חייבים לאחסן את הבצק במקרר הן לצורך התקשות והן להחמצה לקבלת מרקם אוורירי.
  • ניתן להכין את הרוגלאך מראש ולאחסן במקרר עד לאפיה.
  • ניתן להקפיא את הבצק או רוגלך לא אפויים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
17
אורן בר (מקצוענ/ית)
ציון 10
בס"ד
הכנתי פרווה עם מיץ תפוזים ועם קמח מלא וסוכר חום ויצא מעולה, פשוט התענגנו עליהם.
16
ציון 10
יצא כרגע מהתנור.בצק נפלא,פריך ונוח לעבודה שמתי יוגורט במקום ריויון.מצוין.אני מקווה שישאר פריך בתוך קופסת העוגיות עד שבוע..
15
ראובן מ. (עורך)
ה לא ענין של אפשר, זה ענין של מרקם וטעם
14
ראובן מ. (עורך)
לדעתי אפשר לוותר עליה, או להוסיף בכמות זו לאבקת האפייה.
13
מה אפשר לשים במקום אבקת סודה לשתיה?
12
ראובן מ. (עורך)
לא
11
האם ניתן להשתמש בבצק כתחתית לעוגת גבינה או עוגת תפוחים?
10
ציון 10
הרוגלך עכשיו יצאו מהתנור, הם כל כך טעימות שאנו אוכלים אותם חמים, הכנתי במילוי ממרח שוקולד, וממרח חלבה
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא יותר מיומיים במקרר אחרת יחמיץ.
8
אבי שלום,
כמה ימים ניתן לשמור את הבצק במקרר לאחר הכנתו? אם בכלל.
תודה
7
בס"ד
נשמע מתכון נחמד, מענין לנסות
רק לי נראה שיותר קל קודם לחתוך לגיזרות ואח"כ למרוח...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
2-3 ימים בכלי סגור, לחמם מספר שניות במיקרוגל לפני הגשה.
5
למשך כמה זמן נשמרים הרוגלך טריים לאחר האפייה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין ביצים.
3
האם אין ביצים במתכון זה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ריויון או לבן/אשל.
1
מה עדיף? רוויון או מיץ תפוזים?

רוגלאך ללא שמרים

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 48 Ingredients: 5 כוסות קמח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 6 כפות סוכר 1 כוס שמן 1/4 1 כוסות ריויון או מיץ תפו...... Directions:
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה ואבקת הסודה לשתיה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מערבבים את השמן והריויון או מיץ התפוז...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר