Pesto
תפריט
ב', 26 יונ 2017, 03:22
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פונדנט שקדים

עוגת "לבה" עם מרציפן    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5857   

פונדנט שקדים
6 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות» צהריים - ערב או קפה
 
מרכיבים
120 גר' חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
120 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
200 גר' מרציפן טוב
1 כף קקאו
3 ביצים מס' 1
1 חלמון מס' 1
2 כפות ליקר שקדים
2 כפות קמח
דרך הכנה
  1. משמנים 6 תבניות חרסינה אישיות בנפח 1/2 כוס, מפזרים מעט סוכר לציפוי, מחממים את התנור ל-230°.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על סיר כפול.
  3. מגרדים את המרציפן בפומפיה, מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר והקקאו, מערבבים במהירות איטית, מוסיפים את הביצים והחלמון תוך כדי בחישה, ממשיכים לערבל במהירות בינונית עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים באיטיות תוך כדי בחישה את תערובת השוקולד, מוסיפים את הקמח והליקר, מערבים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים לתבניות עד לחצי נפח הכלי, מניחים על תבנית אפיה ומכניסים לאפיה של 10 דקות בלבד, לא לאפות מעבר לכך .
  6. מוציאים את התבנית עם הכלים ומניחים על רשת לצינון של 5 דקות, מעבירים סכין בהיקף, הופכים על צלחת הגשה ומרימים את הכלי בעדינות.
  7. מגישים עם רוטב פטל/פירות יער או קצפת או כמו שהוא.
  8. ניתן להכין את התערובת מראש ולאחסן 6 שעות במקרר עד לפני אפיה, באפיה מהמקרר יש להאריך מעט את זמן האפיה.

מקור: Odense Almond Paste

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לפונדט (נמס בצרפתית)שתי משמעויות:

עוגת שוקולד אישית חצי אפויה כשתוך העוגה נשאר נוזלי, נקראת...»»
1
מה זה פודנט?

פונדנט שקדים

By Published: עוגת "לבה" עם מרציפן מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 120 גר' חמאה רכה1/4 כוס סוכר120 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ200 גר' מרציפן טוב1 כף קקאו3 ביצים מס' 11 חלמון מס' 12 כפות ליקר שקדים2 כפות קמח...... Directions:
משמנים 6 תבניות חרסינה אישיות בנפח 1/2 כוס, מפזרים מעט סוכר לציפוי, מחממים את התנור ל-230°. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקר...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר