Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 08:32
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט עדשים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7296   

סלט עדשים
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות/חומות
1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוי קצוץ
1 עלה דפנה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית טימין יבש
2 כפות מיץ לימון
1/2 גבעול סלרי פרוס דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית טוב
דרך הכנה
  1. מכניסים לסיר את העדשים, הגזר, הבצל, השום ועלה הדפנה, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה בינונית עד לריכוך העדשים.
  2. מסירים מהאש, מוציאים את עלה הדפנה ומסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, הסלרי, הפטרוזילה, המלח, הפלפל והטימין, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
  4. מגישים בטמפרטורת החדר.
  5. ניתן להוסיף גם גבינת פטה או בולגרית מפוררת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
ציון 10
שלום,
המתכון נהדר, אני מבשלת ללא טימין (אם כי אשמח לנסות), מאדה את הבצל עם הגזר ורק אחר-כך מבשלת...»»
סלט עדשים By , 2006-12-11T23:21:45+02:00 סלט עדשים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 כוס עדשים ירוקות/חומות1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות1 בצל בינוי קצוץ1 עלה דפנה2 שיני שום כתושות1/2 כפית טימין יבש2 כפות מיץ לימון1/2 גבעול סלרי פרוס דק... Instructions: מכניסים לסיר את העדשים, הגזר, הבצל, השום ועלה הדפנה, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה בינונית עד לריכוך העדשים. מסירים מהאש, מוציא...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר