Pesto
תפריט
ש', 19 אוג 2017, 08:18
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט עדשים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6747   

סלט עדשים
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות/חומות
1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוי קצוץ
1 עלה דפנה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית טימין יבש
2 כפות מיץ לימון
1/2 גבעול סלרי פרוס דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית טוב
דרך הכנה
  1. מכניסים לסיר את העדשים, הגזר, הבצל, השום ועלה הדפנה, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה בינונית עד לריכוך העדשים.
  2. מסירים מהאש, מוציאים את עלה הדפנה ומסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, הסלרי, הפטרוזילה, המלח, הפלפל והטימין, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
  4. מגישים בטמפרטורת החדר.
  5. ניתן להוסיף גם גבינת פטה או בולגרית מפוררת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
ציון 10
שלום,
המתכון נהדר, אני מבשלת ללא טימין (אם כי אשמח לנסות), מאדה את הבצל עם הגזר ורק אחר-כך מבשלת...»»

סלט עדשים

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 1 כוס עדשים ירוקות/חומות1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות1 בצל בינוי קצוץ1 עלה דפנה2 שיני שום כתושות1/2 כפית טימין יבש2 כפות מיץ לימון1/2 גבעול סלרי פרוס דק...... Directions:
מכניסים לסיר את העדשים, הגזר, הבצל, השום ועלה הדפנה, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה בינונית עד לריכוך העדשים. מסירים מהאש, מוציא...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר