Pesto
תפריט
ג', 18 דצמ 2018, 20:36
110409 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סופגניות תפוחי אדמה

באדיבות "דוד משה", יצרני תפוחי אדמה מובחרים מחבל מעון בנגב המערבי    

מאת: דוד משה ::: צפיות: 8089   

* המחשה: By Rainer Zenz , via Wikimedia Commons
סופגניות תפוחי אדמה
12 מנות
טיגון עמוק
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
4  כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
2 ביצים גדולות 
1/4  כוס סוכר 
1/4  כוס מרגרינה מומסת 
1 כוס פירה לא מתובל
1 כף קליפת לימון מגורדת 
1/3 כוס חלב
שמן לטיגון
אבקת סוכר או סוכר וקינמון לקישוט
דרך הכנה
  1. לנפות יחד קמח, אבקת אפיה, מלח, פלפל אנגלי וסודה לשתיה.
  2. להקציף את הביצים עם הסוכר והמרגרינה.
  3. להוסיף את הפירה ואת קליפת הלימון, להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח והחלב עד לקבלת בצק.
  4. לשטח את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2/3 ס"מ. לייצור עיגולים בעזרת כוס.
  5. לחמם שמן בסיר עמוק (אפשר גם סיר טיגון עמוק חשמלי) ולטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
  6. להוציא לנייר סופג,. לגלגל באבקת סוכר או בתערובת של סוכר וקינמון.
הערות
* מספר הסופגניות בהתאם לקוטר כוס החיתוך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
11
ראובן מ. (עורך)
אם כבר מחולק לכדורים אז מדובר בהכנה קרובה. החומר המתפיח פועל מיד במגע עם נוזלים בבצק והחום בטיגון משחרר...»»
10
כמה זמן אפשר להכין את הבצק מראש?
9
תודה.
8
ראובן מ. (עורך)
ניתן למלא ריבה כמו בסופגניה רגילה.
7
שלום..אני מעוניינת לדעת האם אלו סופגניות רגילות שאפשר למלא בריבה? ואם כן מה הקשר של פלפל אנגלי?
6
אפשר להחליף את החלב במים?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לצורך מרקם רך יותר.
4
אם הטעם לא מורדש אז מה הרעיון של הפירה תפו"א?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מורגש כלל.
2
האם הטעם של הפירה מורגש בסוף נשמע שהוא נבלע בארבע כוסות קמח לא?
1
נשמע מענין..
סופגניות תפוחי אדמה By , 2006-12-11T15:00:52+02:00 סופגניות תפוחי אדמה באדיבות "דוד משה", יצרני תפוחי אדמה מובחרים מחבל מעון בנגב המערבי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 4  כוסות קמח 3 כפיות אבקת אפיה 2 כפיות מלח 1/2 כפית פלפל אנגלי 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה 2 ביצים גדולות  1/4  כוס סוכר  1/4  כו... Instructions: לנפות יחד קמח, אבקת אפיה, מלח, פלפל אנגלי וסודה לשתיה. להקציף את הביצים עם הסוכר והמרגרינה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר