Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 19:02
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם קל הכנה ללא לישה

לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13535   

לחם קל הכנה ללא לישה
1 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

500 גר' קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
1/2 1 כפיות מלח
450 מ"ל מים
דף אפיה "קוקי"
סיר יציקה עם מכסה תואם
בקוטר 24-26 ס"מ*

דרך הכנה
  1. מניחים בקערה גדולה את הקמח, מפזרים מעל את השמרים והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים לאט ומערבבים עם כף עץ עד להבלעת כל המים בתערובת, אין צורך לערבב מעבר לכך, התערובת דלילה ודביקה.
  3. מכסים את הקערה בניילון צמיד ומניחים בצד ל-6 שעות לפחות עד 12 שעות.
  4. מקמחים בנדיבות משטח עבודה, שופכים את התערובת התפוחה למשטח, מקמחים מעט את הידיים, מקפלים את הבצק מהצדדים כלפי המרכז.
  5. מניחים דף "קוקי" או שקית "קוקי" שנפתחה לדף על משטח, מרססים מעט שמן או מורחים שכבה שמן דקה, מפזרים מעל מעט שומשום/סובין/נבט חיטה או כל ציפוי שרוצים.
    מרימים בעדינות את הבצק הדביק והרך ומניחים על הדף, מפזרים את הציפוי גם מעל הבצק, אוספים את קצוות הדף מרימים ומניחים בסיר, מכסים במכסה ומניחים לתפיחה של שעה עד שעה וחצי.
  6. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, מוציאים את הדף עם הבצק מהסיר, מניחים בצד.
  7. מכניסים את הסיר עם המכסה לתנור על הרשת בשלב המרכזי ל-20 דקות, שולפים מעט את הרשת עם הסיר, מסירים את המכסה ומניחים במהירות את דף הקוקי עם הבצק שבתוכו, מכסים מיד במכסה ומחזירים את הרשת למקומה.
  8. אופים 30 דקות עם מכסה, מסירים את המכסה ואופים עוד 20 דקות ללא מכסה או עד להשחמה יפה.
  9. מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
  • * רצוי להשתמש בסיר מיציקת ברזל או אלומיניום כבד או כלי חרס/פיירקס עם מכסה תואם, יש חשיבות לאטימת מירבית בזמן האפיה הראשוני.
  • ניתן להוסיף לבצק בשלב הערבוב הראשוני 1 כוס אגוזים קצוצים או גרעיני חמניות או דלעת.
  • ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא ולהוסיף 1/2 כוס מים.
  • ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח שיפון ולהוסיף 1 כף גלוטן  ולהוסיף 1/2 כוס מים.
  • לדייק בכמויות הקמח והמים! הבצק דביק, רך ואינו ניתן לעיצוב.
  • אין צורך להשתמש בקמח מיוחד ללחם, קמח רגיל טוב לצורך המתכון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
ראובן מ. (עורך)
אפשר לנסות. זה עדיין לא כמו סיר עבה, כבד ואטום.
17
שלום אבי
האם אפשר לאפות עם סיר נירוסטה בעל תחתית עבה
16
ראובן מ. (עורך)
בשביל מה יש את לוח ההמרות?
15
היי אבי,
ראשית, האתר מעולה ותענוג גדול "לשוטט" בין כל המתכונים.
לצורך המרת השמרים היבשים "בשמרית"...»»
14
ציון 10
הישתמשתי בפיירקס, יוצא לחם מעולה.
13
אבי שלום
אם אני משתמש בשטיבל 2 ,
אני צריך להוסיף יותר מים?
תודה
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא רצוי להחליף את כל הקמח הלבן בקמח מלא מכיוון שהוא דל בגלוטן, ניתן להחליף בתוספת גלוטן, לא ניסיתי עם...»»
11
הכונה הייתה להחליף את כל כמות הקמח הרגיל בקמח מלא ואם כן כמה מים צריך להוסיף.
תודה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
התשובה בהערות למתכון.
9
שאלה!
האם אפשר להשתמש בקמח מלא במקום קמח רגיל?
8
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
אשתי גמרה את כל הלחם שאפיתי... יצא עם קרום מעולה וטעם עשיר.
פיזרתי שיבולת שועל  למעלה והכנתי...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
סופגניות אפויות מכינים בדיוק כמו סופגניות מטוגנות, מורחים את כדורי הבצק במעט שמן/חמאה מומסת לפני ההכנסה...»»
5
מהו סיר יציקה והיכן משיגים אותו?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כלל לא אותו דבר...
• ליצירת סטרטר טוב ונכון דרושים 6 שעות לפחות, סטרטר טוב...»»
3
לא יותר פשוט לאפות לחם עם סטרטר באואו הזמן?
או אולי פחות וגם פחות טרחה?....
לחם קל הכנה ללא לישה By , 2006-12-02T23:48:30+02:00 לחם קל הכנה ללא לישה לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 1 Tags: none Ingredients: - 500 גר' קמח 1/2 כפית שמרים יבשים 1/2 1 כפיות מלח 450 מ"ל מים דף אפיה "קוקי" סיר יציקה עם מכסה תואם בקוטר 24-26 ס"מ... Instructions: מניחים בקערה גדולה את הקמח, מפזרים מעל את השמרים והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים לאט ומערבבים עם כף עץ עד להבלעת כל המים בתערו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר