Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 03:59
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צמת שוקולד

לא מבצק שמרים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11072   

צמת שוקולד
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

3/4 1 כוסות קמח (250 גר')
3 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר (50 גר')
125 גר' גבינה לבנה 9% או 5%
5 כפות חלב
1/3 כוס שמן
למלית:
200 גר' מרציפן
125 גר' ממרח שוקולד**
לציפוי:
1 חלמון טרוף עם כף מים
1 כף גבישי סוכר עמידים בחום* (לבחירה)

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית אינגליש חד פעמית 30 ס"מ.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערת מעבד מזון או קערה ומוסיפים  את הסוכר.
  3. מוסיפים את הגבינה, השמן והחלב ומעבדים בפולסים לבצק אחיד.
  4. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים מעט, מניחים למנוחה של 5 דקות.
  5. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25X30 ס"מ, חוצים את המלבן לאורכו לקבלת 2 מלבנים בגודל 12.5X30 ס"מ.
  6. מורחים את המלית על כל מלבן עד למרחק 2 ס"מ מהשוליים, מגלגלים כל מלבן לאורכו לכרוכית באורך 30 ס"מ וצובטים את הקצות לאטימה, מתקבלות 2 כרוכיות.
  7. מניחים את הכרוכיות צמודות את לשניה ומסובבים אותן לקבלת מעין בורג.
  8. מניחים בתבנית המשומנת ומורחים בחלמון ומפזרים מעל גבישי סוכר.
  9. מכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
  10. להכנת המלית - מגרדים את המרציפן בפומפיה לקערה, מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים היטב.
הערות
  • * גבישי סוכר עמידים בחום להשיג בחנויות מתמחות.
  • ** או קונפיטורה טובה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
15
ראובן מ. (עורך)
אפשר לוותר על החלמון בציפוי, למרוח ריבה מומסת במקום.
גם את הגבינה ניתן להמיר. הכל בלוח ההמרות באתר.
13
ראובן מ. (עורך)
אפשר. ניתן לחפש תחליף למרציפן בתגובות שבאתר תחת "מרציפן".
12
האם יש אפשרות ללא מרציפן?
11
ראובן מ. (עורך)
אפשר להחליף עם קוקוס, לדוגמא. מרציפן לא חובה
10
שנה טובה, האם אפשר להלחף את המרציפן במשהו אחר או שזה המתכון ולא ניתן להחליפו ?
9
עדיין לא הכנתי את העוגה הזאת אבל ניראת לי מצויין וחוץ מיזה אני תמיד מינה מכאן מאכלים ומתכונים ותמיד יצא...»»
8
ליעל מוינה ,אני את כל המתכונים שלי לוקחת רק מאבי פסטו ,ואם משהו לא מצליח לי ,זו בעיה שלי ,ורק שלי, כי...»»
7
ציון 10
אין כאן כל ויכוח אישי אלא הבעת דיעה מזויות ראיה שונות. הצלחה או אי הצלחה איננה מדד אוביקטיבי אלא הבעת...»»
6
אין לי שום כוונה להכנס לויכוח לגבי יכולות האפיה שלי- אני אופה שנים, קונה את הקמח בוינה עם מתכונים מכל...»»
5
הקמח בחנויות בוינה נמכר בשתי דרגות טחינה: גס (GRIFFIG) ועדין. הקמח הגס אכן נותן עוגות דחוסות יחסית. גם...»»
4
אולי הבעיה היא בך? כל מה שהכנתי עד היום יצא פיצוץ!!!
3
אין לי מושג לגבי העוגה הנל אבל למה להגיד נפילה לגבי שאר המתכונים אחלה אתר ואחלה מתכונים
2
sari (מקצוענ/ית)
חבל. נשמע מוזר. לא הכנתי את העוגה הנ"ל. מתכונים שהכנתי מהאתר היו מוצלחים ומדויקים. לא כל מתכון מתאים לטעם כולם.
1
העוגה מאכזבת ביותר, כבדה ודחוסה,לצערי הרב הוזבלה , וזה לא הפעם הראשונה שהעוגות מהאתר לא מצליחות לי. חבל...»»

צמת שוקולד

By Published: לא מבצק שמרים מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 3/4 1 כוסות קמח (250 גר')3 כפיות אבקת אפיה1/4 כוס סוכר (50 גר')125 גר' גבינה לבנה 9% או 5%5 כפות חלב1/3 כוס שמןלמלית:...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית אינגליש חד פעמית 30 ס"מ. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערת מעבד מזון או קערה ומוסי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר