Pesto
תפריט
ב', 23 אוק 2017, 20:12
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת "חטא" שוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 19398   

עוגת
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 8.3
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 כוס מים
1/4 1 כוסות סוכר
350 גר' שוקולד מריר*
200 גר' חמאה רכה
5 ביצים מס' 1

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית אטומה 24, מכינים תבנית אטומה גדולה מתבנית האפיה, מניחים בצד.
  2. מחממים את המים והסוכר בבחישה עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל ללא בחישה עוד 5 דקות לקבלת סירופ ומסירים מהאש.
  3. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. יוצקים את הסירופ לתערובת השוקולד ומערבבים.
  5. טורפים מעט את הביצים ומוסיפים לתערובת, מערבבים היטב.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית, מניחים את התבנית בתבנית הגדולה, יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד ל-2/3 גובה התערובת.
  7. מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ואינה רוטטת, לא לאפות יתר על המידה.
  8. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
  9. מעבירים למקרר ומקררים שעתיים, מוציאים ומעבירים סכין בהיקף העוגה, מניחים צלחת הגשה על העוגה והופכים, מסירים את נייר האפיה ומחזירים למקרר.
  10. מגישים בטמפרטורת החדר עם רוטב וניל או רוטב פירות יער או קצפת.
הערות
  • * רצוי להשתמש בשוקולד מובחר עם 56% מוצקי קקאו ומעלה.
  • לא להמיר חמאה במרגרינה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
23
ציון 10
אפיתי את העוגה לכבוד שבת , עוגה נהדרת קצרה מחמאות רבות . ישר כוח וחג שמח
21
אני רוצה לאפות את העוגה לשבת , אבל לא ברור לי מה זאת אומרת לשים תבנית על תבנית עם מים , . ממתינה לתשובה
20
שמתי לב שאתה משתמש הרבה בתבנית 24.
יש סיבה למה לא 26?
19
למה אי אפשר להמיר את החמאה? במה התפקיד שלה שונה מהמרגרינה?
18
ראובן מ. (עורך)
המרקם אוורירי ורך מדי להחזיק אותם, כך שלא מומלץ.
17
היי
אפשר להוסיף לעוגה אגוזים או משהו דומה?
16
ציון 5
לא יצא לי משהו .. אנ לא יודעת למה אולי ביגלל ששמתי גם שוקולד חלב.????.. וחוץ מזה העוגה יצאה ממש רכה רכה...»»
14
ציון 10
עוגה מדהימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
האם אפשר להמיר את התבנית 24 בשתי תבניות של אינגליש קייק?
12
עוגה ממש טובה מומלץ בחום
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכיוון שזה לא זה עם מרגרינה.

בנוסף בענין ה"קטע הכשר לפסח", חשבת על זה שלא כולם אוכלים בשר בפסח או בכלל???
10
למה אי אפשר להמיר את החמאה במרגרינה? כל הקטע הוא שבפסח אוכלים כשר. אי אפשר לאכול בשר ואחר כך חמאה, אבל מרגרינה אפשר
9
ברשותכם, מה זה נמסיס? למה הכוונה מרקם של נמסיס?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בערך נמסיס.
7
האם לעוגה זו יש מרקם של פאדג'? ואם לא אז איזה מרקם יש לה של נמסיס? מוס? גנאש?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא.
5
האם הסירופ שמוסיפים לשוקולד לא עושה את התערובת דלילה מדי?
4
וואוווו יאמי'לה
אני רצה להכין ....
נראה מגרררררררררה
3
עוגה פשוט מ ע ל פ ת מומלץ!!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, מסוג ה"חטאים הקטנים" (-:
1
למה עוגת חטא?
כי היא משמינה?

עוגת "חטא" שוקולד

By Published: מאת אבי מ. 4.15 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1/2 כוס מים1/4 1 כוסות סוכר350 גר' שוקולד מריר*200 גר' חמאה רכה5 ביצים מס' 1...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית אטומה 24, מכינים תבנית אטומה גדולה מתבנית האפיה, מניחים בצד. מחממים את המים והסוכר בבחישה עד להמסת הסוכר, מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר