Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 04:22
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרציפן

הכנה בשיטה הקלה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10521   

מרציפן
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» ממתקים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
500 גר' שקדים קלופים
500 גר' אבקת סוכר
1-2 חלבונים
דרך הכנה
  1. מניחים את השקדים ואבקת הסוכר בקערת מעבד מזון, מפעילים עד לקבלת אבקה דקה, רצוי לעשות את הטחינה בהפסקות בכדי לא לחמם את התערובת, התערובת צריכה להיות במרקם גרגרים דקים מאד.
  2. מעבירם לקערה ומוסיפים חלבון כשתערובת עדיין חמה ומתחילים לערבב, אם התערובת עדיין אינה מתאחדת מוסיפים עוד מעט חלבון.
  3. מוציאים למשטח עבודה מאובק באבקת סוכר ולשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מוסיפים מעט אבקת סוכר לפי הצורך למניעת דביקות.
  4. מחלקים למנות לפי הצורך ועוטפים בניילון צמיד, שומרים במקרר עד לשימוש.
  5. המרציפן נשמר כשבועיים במקרר, להוציא לטמפרטורת חדר לפי השימוש וללוש מעט, תמיד ללוש על משטח מאובק באבקת סוכר.
  6. ניתן לרכוש אבקת/קמח שקדים טחון דק מאד ולהוסיף לו אבקת סוכר במשקל דומה ולערבב היטב, המשך התהליך כנ"ל.
  7. יש שמוסיפים מספר שקדים מרים לתערובת להדגשת הטעם.
  8. ניתן להכין מרציפן גם מאגוזי לוז או פיסטוק או מתערובת אגוזים.
  9. ניתן להוסיף לתערובת טעמים כמו 1 כפית מי זאהר(פריחת הדרים) או 1 כפית תמצית וניל.

למתכון מרציפן מבושל

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ראובן מ. (עורך)
בשלב 2, הערבוב
7
אם אני רוצה לצבוע את המרציפן, באיזה שלב אני מוסיפה את צבעי המאכל?
6
ראובן מ. (עורך)
דליל זה אומר פחות מדי מוצקים/סופגים או שהם גסים מדי (אבקת סוכר), או שלא הייתה מספיק לישה. במקרר זה עוד...»»
5
שלום
אני עשתי את המרצפן והוא יצא לי קצת דליל העם אני צריך להכנס יותר סוכר וניל או מה לעשות תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע מה חוזק התמצית, אם זה מרוכז לשים מעט - חצי כפית.
3
לגבי מי הדרים.
אני מצאתי בחנויות רק "תמצית מי הדרים".
האם זה אותו דבר?
אם לא, בכמה למהול?

מרציפן

By Published: הכנה בשיטה הקלה מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 500 גר' שקדים קלופים500 גר' אבקת סוכר1-2 חלבונים...... Directions:
מניחים את השקדים ואבקת הסוכר בקערת מעבד מזון, מפעילים עד לקבלת אבקה דקה, רצוי לעשות את הטחינה בהפסקות בכדי לא לחמם את התערובת, התערובת צריכה להיות במרקם גרגרים דקים מאד. מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר