Pesto
תפריט
ב', 27 פבר 2017, 22:17
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק גזר ובטטה

באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6428   

מרק גזר ובטטה
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

2  כפות מרגרינה
1 כף שמן
3 גזרים גדולים (250 – 350 גרם) קלופים, חצויים ופרוסים
לפרוסות דקות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 בטטה גדולה (200 – 250 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של כ- 1.5 ס"מ
100 – 150 גרם דלעת מנוקה וקלופה, חתוכה לקוביות
6 בצלים ירוקים מנוקים , חצויים וחתוכים לפיסות ארוכות (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית קארי
קורט פלפל חריף יבש
קליפת לימון קלופה דק באורך של כ-10 ס"מ ללא החלק הלבן
מיץ לימון (מספר טיפות לפי הטעם(עשב לימון באורך של כ-7 ס"מ לא הכרחי)
1 כוס חלב קוקוס
10 – 15 עלי בזיליקום טריים ושלמים לעיבוי המרק (לא הכרחי)
2  כפות מרגרינה 1 כף קמח רגיל
2 כוסות נוזלים מן המרק
להגשה:
רצועות בצל ירוק

דרך הכנה
  1. מחממים את המרגרינה והשמן ומטגנים על אש בינונית בסיר כבד, תוך כדי ערבוב את הגזר והגי'נג'ר במשך 5–7 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות הבטטה, הדלעת, הבצל , קליפת הלימון, עשב הלימון והמרק כד שיכסה את הירקות, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים ומנמיכים את הלהבה, מבשלים במשך כ-20 דקות עד שהירקות רכים אך משגיחים שלא יתפוררו.
  4. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מיץ הלימון וחלב הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.
  5. לגיוון: כדי לעבות את המרק, ממיסים בסיר קטן את המרגרינה ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב במשך כ-2 דקות, יוצקים מנוזלי המרק בהדרגה ובעזרת טריפה נמרצת יוצרים בלילה חלקה.
  6. מוסיפים את הבלילה למרק. מערבבים בעדינות ומבשלים 2 – 3 דקות נוספות. מוציאים את קליפת הלימון ועשב הלימון ומגישים חם עם רצועות בצל ירוק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קשה להגדיר את טעם הג'ינגר, משהו כעין חזרת חלשה, מעט עוקצני בחריפות, אפשר לותר אם לא אוהבים.

חלב...»»
3
בוקר טוב אבי.יש לי 2 שאלות:1.איזה טעם מוסיף ג'ינגר(אף פעם לא השתמשתי בו).ואם אני אוותר עליו האם טעם ישתנה...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
אפשר בהחלט לטחון את מרק, יהיה טעים.
1
שלום אבי. רציתי לשאול לדעתך על טחינת המרק. האם המרק הטחון יוצא טוב, או שעדיף לדבוק למתכון המקורי? תודה

מרק גזר ובטטה

By Published: באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 2  כפות מרגרינה 1 כף שמן 3 גזרים גדולים (250 – 350 גרם) קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות 1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק 1 בטטה...... Directions:
מחממים את המרגרינה והשמן ומטגנים על אש בינונית בסיר כבד, תוך כדי ערבוב את הגזר והגי'נג'ר במשך 5–7 דקות. מוסיפים את קוביו...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר